Haber 16

Erdoğan ile Koç Ailesi Arasındaki Buzlar Eridi

Başbakan Erdoğan, Mustafa Koç ve Ali Koç’un 3 Mart’ta Ford Otosan’ın Yeniköy fabrikası açılışı için yaptıkları özel daveti kabul etti. Koç Holding, Ford Başkanı Bill Ford ile de görüşecek Erdoğan için açılışı bir gün öne aldı.

Erdoğan ile Koç Ailesi Arasındaki Buzlar Eridi
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 12 Mayıs 2014
  • Erdoğan ile Koç Ailesi Arasındaki Buzlar Eridi için yorumlar kapalı
  • 538 KEZ OKUNDU

Gezi süreciyle başlayan süreçte siyasi tartışmaların odağında yer alan Koç Holding, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la arasındaki buzları eritiyor.

3 Mart’ta Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’la Ankara’da özel bir görüşme yapan Erdoğan, o görüşme sonrasında tek gündem maddelerinin Ford Otosan’ın mayısta açılacak Yeniköy fabrikası olduğunu söylemişti.

Erdoğan, “Benim de ısrarla açılışta olmam için davet ettiler. Eğer gidemezsem hükümeti temsilen bakanların olmasını arzu ettiklerini söylediler. Ford’un başkanı da gelecekmiş, onla da görüşmem için randevu istediler bende olumlu yaklaştım” açıklamasını yapmıştı.

BİR GÜN ÖNE ÇEKTİLER

Geçen süreçte seçimleri kazanan ve siyasi tansiyonu düşüren Erdoğan, Koç Ailesi’nin davetini kabul ederek Ford Otosan’ın Yeniköy’de 206 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği Türkiye’deki 3’üncü fabrikasını açılışını yapacak. Daha önce açılışı 23 Mayıs’ta planlayan Ford Otosan, Başbakan Erdoğan’ın programına uyarak töreni 22 Mayıs tarihine çekti. Törene Ford Motors Başkanı Bill Ford’un yanı sıra Rahmi Koç, Mustafa Koç, Ali Koç ve diğer aile fertleri de katılacak. Gezi olaylarının ardından Başbakan Erdoğan ile temaslarında bir süre sıkıntılı günler yaşayan grubun bu açılışta buzları eritmesi bekleniyor. Erdoğan, açılış sonrasında Ford Motor Company Başkanı Bill Ford ile görüşecek.

1.4 MİLYARLIK DAVET

Koç Holding ve Amerikan Ford’un ortak olduğu Ford Otosan’ın 110 bin adet kapasiteli Yeniköy fabrikasında tamamen Türk mühendisliği ile geliştirilen Ford’un hafif ticari araç ailesinin en yeni üyeleri Tourneo Courier ve Transit Courier üretiliyor. Fabrika yatırımı dahil 371 milyon Euro’su Ford Otosan, 116 milyon Euro’su yan sanayi olmak üzere toplam 487 milyon Euro’luk (1.4 milyar TL) yatırımla hayata geçirilen yeni Courier başlangıçta yüzde 60’lık yerlilik oranına sahip olarak 46 ülkeye ihraç edilecek. Yeniköy fabrikasının devreye girmesiyle Ford Otosan’ın üretim kapasitesi 415 bine yükseldi. 2010 ila 2014 yılları arasında toplam 1.6 milyar dolarlık yapan Ford, halen Türkiye’deki ticari araç üretiminin yüzde 57’si, ihracatın ise yüzde 61’ini yapar hale geldi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ