Haber 16

Erdoğan istişare toplantısı kapanış konuşması

Erdoğan Kızılcahamam’da vekillere seslendi. Özellikle Esad hakkında konuşmaları dikkat çekiciydi.

Erdoğan istişare toplantısı kapanış konuşması
  • Politika / Son Dakika
  • 05 Mayıs 2013
  • Erdoğan istişare toplantısı kapanış konuşması için yorumlar kapalı
  • 372 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da İstişare ve değerlendirme toplantısında konuştu. Erdoğan’ın hedefinde Beşar Esad vardı.  Esad’a katil, cani diyen Başbakan, ”Ey  Beşar Esad vallahi billahi yaptıklarının hesabını vereceksin.” dedi. CHP’ye de sert sözler eden Erdoğan, ”Esad’la fotoğraf çektiren CHP buyursun Banyas’taki katliamı açıklasın.” diyerek muhalefeti eleştirdi.


SADAKAT VURGUSU


Burada, 4 kavram üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. 1  sabır, sebat, sadakat, sorumluluk. Öncelikle sabrımız olacak. Zafer  sabrın arkasından gelir. Sebep netice ilişkisinde bu ikili vardır. Hangi  yola çıkıyorsak, adımı atıyorsak sabır yanıbaşımızda ayrılmaz bir azık  olacak. Ki davaya hareketimize, hedeflerimize sebat olacak. Saldırılar  karşısında tezgahlar karşısında eğilmeyecek ve sebat içinde olacağız.  Sadakat olacak. Davaya tam bir sadakat içinde olacağız. Birbirimize olan  sadakatimiz tartışılmaz olmalı. Aramıza sokulmaya çalışılan fitnelere  nifaklara rağmen bir olacak, iri olacak, diri olacak, kardeş olacağız.  Unutmayın biz, öyle bir rehberin öyle bir önderin ümmetiyiz ki o önder o  peygamber ümmetiyiz ki sadakatli olacağız.


”ESAD VALLAHİ BUNUN HESABINI VERECEKSİN”


Defaetle ifade ettim. Çanakkale’ye düşman gemileri yaklaştığında  İstanbul İzmir işgal edildiğinde inanın sadece Ankara’nın hacı bayram  camiinde değil Edirne’nin Selimiye camii’nde değil müslümanlar bizim  için dua ettiler. Uluslararası camia hala beklenen adımları atmamıştır.  Suriye’de bugüne kadar hayatını kaybedenler 100 bine doğru yaklaşıyor.  Bütün bunların vebali bu rejime destek verenlerin de üzerindedir.  Ey  Beşar Esad vallahi yaptıklarının hesabını vereceksin. Başkalarına göstermediğin cesareti, ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. Rabbimin  Kahhar ismi üzerine insin. Bu katilin, bu caninin dünyada cezasını çektiğini göreceğiz inşallah. Bundan dolayı da hamd edeceğiz.


”EY CHP İŞTE SİZ BUSUNUZ”


Bu cani  ile fotoğraf veren CHP buyursun Manyas’taki katliamı açıklasın. Ey CHP  siz busunuz. Geçmişte de buydunuz, şimdi de busunuz.  Sizin yol arkadaşlarınız bunlar. Gurur duyup  duymadığınızı gerçekten merak ediyor, sizi milletime havale ediyorum.  Mazlumların yakınlarına, manyas halkına tüm Suriyeli kardeşlerime tekrar  sabır ve başsağlığı diliyorum. Hiç kuşkusuz Allah’ın yardımı yakındır.


Başbakan’ın Kızılcahamam konuşması


”BU SÜREÇ KİMSEYE İMTİYAZ SAĞLMAYACAK”


Sevgili yol arkadaşlarım, tekrar ediyorum. Sadece Türkiye’nin değil tüm islam coğrafyasının gözü sizin üzerinizde, duaları sizinle beraberdir. Allah’ın yardımı ne zaman diye soran kardeşlerime İnna Nasallahu Teala.


Çözüm süreci bir tek anımızı bile israf etmeden suyun mermere damla damla değmesi gibi devamlı anlatacağız.


Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun çözüm süreci milli ve manevi değerlerimize halel gelmeden ilerleyen bir süreçtir.


Bu süreç kimseye imtiyaz sağlamayacak.


”VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN”


Bu süreç vicdani bir süreçtir. O yüzden herkes vicdanını dinlesin. Tereddüdü olan kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen vicdanınızın sesini dinleyin.


Meseleye kardeşçe bakın. Eğer böyle bakarsak zayıflayan değil, şahlanan bir Türkiye fotoğrafı görürsünüz.


Daha sürecin başındayken ülkenin her yerinden rekorlar geliyor. Yatırımlara ilişkin güzel  haberler  alıyoruz. İnşallah bu ilk bahar kalıcı olacak.


Bu baharın güzelliğini her daim yaşamaya devam edeceğiz.


”10.5 YILDIR TARİH YAZDINIZ”


Bu salonda olanlar 10.5 yılda tarih yazdınız. Milletimizin sorumluluğunu iftiharla omuzunuzda taşıyorsunuz.


Milletle itibarınızı sağlamlaştırın. Günün sonunda kan tutkunları kaybedecek. Kazanan millet olacak. Rabbim önününüz açsın. Sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Hepinizi Allah’a emanet olun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ