Haber 16

Erdoğan net konuştu: Makam kavgası yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mersin’de partisinin il kongresindemakama tamah edenlerin bu partide yer alamadığını ve barınamadığını ve gençlere fırsat yanıyacaklarını söyledi.

Erdoğan net konuştu: Makam kavgası yok!
  • Politika / Son Dakika
  • 16 Haziran 2012
  • Erdoğan net konuştu: Makam kavgası yok! için yorumlar kapalı
  • 426 KEZ OKUNDU

Erdoğan cumhurbaşkanlığı tartışmalarının ve alternatif senaryolarının tartışıldığı bu dönemde üstü kapalı mesajlar verdi…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hareketinin hiçbir zaman makam hırsına prim veren bir hareket olmadığını belirterek, ”Bu hareket, makam hırsına, makam için kavgaya, makam için rekabete asla ve asla prim vermedi. Makam hırsı olanlar, makamı yüceltenler, makamlara hizmet aracı olarak değil rant aracı olarak bakanlar süreç içinde aramızdan elendiler, bu hareketten uzağa düştüler” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: ”Şunu herkes bilsin ki bu hareketin ne içinde ne de dışında asla ve asla makam kavgası olmayacak. Makam için kendisine yer edinme gayreti içine girenler de fırsat bulamayacaktır. Partimizin her bir mensubu bu şuur içindedir. Bizim o kadim geleneğimizden gelen her bir kardeşimiz inanıyorum ki bu şuur içindedir. Eğer bu şuurun dışına çıkanlar veya düşenler varsa kusura bakmasınlar onlar da gereğini bulurlar. Bu hareketin, bu davanın köklerini anlamayanlar her zaman olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Biz makama, insana, insanlığa hizmet etme aracı olmanın ötesinde hiçbir anlam yüklemeyiz. İster milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı ol, makam sana değil, sen makama bir şey katıyorsan işte o zaman o makam anlam kazanır. Biz makamdan bize bir şey katması için değil, makamlara bir şey katmak için mücadele veren bir hareketiz” dedi.

AK Parti Mersin İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, 11 yıllık bir hareket olsalar da geleneklerinin çok eskilere gittiğini belirtti. ”Kökü mazide olan bir partiyiz, zengin bir medeniyetin, şanlı bir tarihin takipçileriyiz” diyen Erdoğan, bir ağaç nasıl kökleriyle ayakta duruyorsa AK Parti’nin de kökleriyle ve sahip çıktıkları medeniyet birikimiyle ayakta durduğunu ve büyüdüğünü ifade etti. 

Sahip çıktıkları ve temsil ettikleri köklü geleneği anlamayanların kendileriyle ilgili çok yanlış teşhislerde bulunduğunu dile getiren Erdoğan, ”Bizi siyasetin gündelik kavramlarıyla tanımlamaya çalışanlar yanılırlar, bizi geçmişin kirli örneklerine bakıp o şekilde tanımlamaya çalışanlar yanılırlar. Bizi köklü medeniyet tasavvurumuzdan, misyonumuzdan, taşıdığımız emanetten uzak tanımlamaya çalışanlar da yanılırlar” diye konuştu. 

Erdoğan, şöyle konuştu: 

”Biz, ‘kimi seversen, neyi seversen sev bir gün ondan ayrılacaksın’ diye hatırlatan medeniyetin mensuplarıyız. Biz, insana nasihat olarak ‘ölüm yeter’ diyen bir geleneğin mensuplarıyız. Biz, ‘Allah’tan başka zafer sahibi yoktur’ diyen anlayışın mensuplarıyız. Biz makama; insana, insanlığa hizmet etme aracı olmanın ötesinde hiçbir anlam yüklemeyiz. İster milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı ol makam sana değil, sen makama bir şey katıyorsan işte o zaman o makam anlam kazanır. Biz makamdan bize bir şey katması için değil, makamlara bir şey katmak için mücadele veren bir hareketiz. Öldüğümüz zaman bizi 2 metrelik yere defnedecekler. Hoca efendi musalla taşında ‘Cumhurbaşkanı niyetine’ mi diyor, ‘Başbakan niyetine’ mi diyor, ‘milletvekili, bakan, belediye başkanı, trilyarder niyetine’ mi diyor? ‘Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine’ diyor ve gömüyorlar, ayrılıp gidiyorlar. Seninle beraber kimse geliyor mu, makam geliyor mu, paraların, yakınların geliyor mu? Ama baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Varsa eserlerin, onlar seninle beraber geliyor. Hayırla yad edilecek ne bıraktıysan; hayırlı evlat, ilim, eser, işte onlar seninle geliyor. Aksi taktirde hiçbiri yok. Öyleyse bu gurur, kibir, insanlara yüksekten bakma niye? İşte muhafazakar demokrat AK Parti bunları yıkarak geliyor.” 

-”Gençliğe parlamentoda güçlü temsil”-

Erdoğan, AK Parti hareketinin hiçbir zaman makam hırsına, makam için kavga ve rekabete prim veren bir hareket olmadığını vurgulayarak, ”Makam hırsı olanlar, makamı yüceltenler, makamlara hizmet aracı olarak değil, rant aracı olarak bakanlar süreç içinde aramızdan elendiler, bu hareketten uzağa düştüler” diye konuştu. 

Gençlere yol açmak ve fırsat tanımak için parti tüzüğüne 3 dönem seçilme şartı koyduklarını, seçilme yaşını 30’dan 25’e indirdiklerini anlatan Erdoğan, bunu daha da ileriye taşıyacaklarını ve gençliğin parlamentoda güçlü bir şekilde yerini alacağını kaydetti. 

Erdoğan, koltuğa yapışıp kalan, koltuğuyla bütünleşen, koltuk sevdasıyla milletini unutanlardan olmadıklarının altını çizerek, şöyle devam etti: 

”Şunu herkes bilsin ki bu hareketin ne içinde ne de dışında asla ve asla makam kavgası olmayacak. Makam için kendisine yer edinme gayretine girenler de fırsat bulamayacak. Partimizin her mensubu bu şuur içindedir. Eğer bu şuurun dışına çıkanlar varsa, kusura bakmasınlar onlar da gereğini bulurlar. AK Parti’yi, bu hareketin, bu davanın köklerini anlamayanlar her zaman olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler.” 

-”2023 için çalışmaya devam”-

Hedeflerinin 2023 olduğunu belirten Erdoğan, ”Hiçbir tartışmayla, hiçbir yapay gündemle vakit kaybetmeden, hangi makamda, hangi mevkide, hangi vazifede olursak olalım 2023 için çalışmaya, ülke için, millet için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, iktidara gelmelerinden sonra Türkiye’nin dünya ekonomileri arasında 26. sıradan 17. sıraya yükseldiğine dikkati çekerek, 2023’te ilk 10 ülke arasına girmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Mersin için geçen yıl verdiği sözlerin arkasında durduklarını ve projeleri hassasiyetle takip ettiklerini dile getiren Erdoğan, geçen yılki vaatlerinde ciddi ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.

Erdoğan, maliyeti 685 milyon lira olan Mersin’i Antalya’ya bağlayacak Akdeniz Sahil Yolu’nun 158 kilometresini tamamladıklarını belirterek, yolun tamamını 2015’te bitireceklerini ifade etti. Erdoğan, yol bittiğinde Mersin’in turizm potansiyeli ve ihracat kapasitesinin artacağını söyledi. 

Mersin-Tarsus yolunu genişlettiklerini, Mersin-Silifke-Taşucu yolunun çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Erdoğan, Mersin ve Adana ile Çukurova bölgesine hizmet verecek Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, yıllık 30 milyon yolcu kapasitesi olacak projeye yer tespiti yaptıklarını bildirdi. 

-Konteyner limanı-

Orta Asya ve Ortadoğu’ya yönelik talebi karşılayacak Mersin Konteyner Limanı imar planıyla ilgili çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Erdoğan, Yüksek Planlama Kurulu kararı alındığını ve sürecin işlediğini söyledi. 

Erdoğan, liman işletmeye verildiğinde rıhtımların aynı anda 19 konteyner gemisine hizmet vereceğini ve ciddi bir istihdam kapasitesi oluşturacağını belirtti. 

200 kapasiteli yat limanının altyapı çalışmalarını da bitirdiklerini bildiren Erdoğan, yer teslimini yaparak, çalışmalara hemen başlayacaklarını açıkladı. 

Yenice’de lojistik merkezi kuracaklarını anlatan Erdoğan, buranın Mersin ve Adana’daki yük potansiyeline hitap edecek şekilde planlandığını, sektöre 896 bin ton taşıma kapasitesi sağlanacağını söyledi. Erdoğan, bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi ile diğer projeler hakkında da bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, Mersin’in 2013 Akdeniz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, kentin, adını bütün dünyaya olimpiyatlarla daha güçlü duyuracağını belirtti.

Erdoğan, 25 bin 534 seyirci kapasiteli UEFA 2016 ve FIFA kriterlerine uygun stadyumu Mersin’e kazandıracaklarını anlattı. 

Mersin’de turizm alanında 8 proje yürüttüklerini dile getiren Erdoğan, bunlardan sadece Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’nin, 7 bin 600 yataktan oluştuğunu kaydetti. Erdoğan, ”Mersin’e söz verdiğimiz tüm projelerimizi en kısa sürede tamamlayacak, Mersin’i Akdeniz’in bir başka incisi, ticaret merkezi, turizm merkezi, gençlik, spor ve bilim merkezi yapmak için hız kesmeden yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedbirler iyi aldığına, güvenliği hassasiyetle sağladığında nükleer santralin tehdit içermediğini belirterek, ”Bir yıl boyunca 24 saat nükleer santralin kapısında otursanız, bir uçak yolculuğunda aldığınız kadar radyasyon almıyorsunuz. Bu bilimsel bir tespit” dedi.

AK Parti Mersin İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, Mersin’de eğitim, sağlık, ulaşım, içme suyu ve tarım alanında yaptıkları hizmetleri anlattı.

Türkiye’nin bütün illerinin olduğu gibi yavru vatan KKTC’nin de su meselesini denizin altından çözdüklerini belirten Erdoğan, dünyada ilk kez uygulanacak projeyle deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte, 80 kilometrelik isale hattıyla KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp su temin edeceklerini ifade etti.

Türkiye’yi nükleer santralle tanıştırdıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, ”Nükleer enerjiyle ilgili gösteriler yapıyorlar. Bunun ne olduğunu gayet iyi bilelim ki bunlara gereken cevabı gerektiği yerde verelim” diye konuştu.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin zemin etüt çalışmalarını ve lisanslama başvuru sürecini başlattıklarını anlatan Erdoğan, ”Bu santralin hayata geçmesiyle kendi enerjimizi üreteceğiz ve doğalgaz ithalatını önemli oranda azaltacağız. Böylece enerji fiyatları da düşecek. Toplamda 20 milyar dolarlık bir yatırım bu. Bu projeyi Mersin’e kazandırmış olacağız. Bölgede istihdam imkanı artacak, bölgenin sanayisi gelişecek” dedi.

-”Santrali, güvenlik önlemini en sağlam şekilde alarak inşa edeceğiz”-

Dünyada şu anda 436 nükleer enerji santralinin çalıştığını, 61’inin de inşaat safhasında olduğunu belirten Erdoğan, Fransa’nın elektriğinin yüzde 74’ünü, Japonya’nın yüzde 30’unu, Almanya’nın yüzde 28’ini nükleer enerjiden elde ettiğini söyledi.

Bugüne kadar dünyada 3 kaza yaşandığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

”Bu kazalardan tabii ki büyük dersler çıkarıldı. Tedbirleri iyi aldığınızda, güvenliği hassasiyetle sağladığınızda, nükleer santral, tehdit içermiyor. Bir yıl boyunca 24 saat nükleer santralin kapısında otursanız, bir uçak yolculuğunda aldığınız kadar radyasyon almıyorsunuz. Bakın bir yıl boyunca, 24 saat kapısında otursanız, bir uçak seyahatindeki radyasyonu almıyorsunuz. Bu bilimsel bir tespit. Türkiye’nin büyümesini, Türkiye’nin gelişmesini, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmasını istemeyen çevreler, son derece art niyetli şekilde kampanyalar yürütüyor. Bu kampanyalarda gerçekler gizleniyor. Kardeşim, gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor, dili var gerçekleri konuşamıyor. Bunlara ne anlatacaksın? Bu kampanyalarda Türkiye’nin ihtiyaçları gözetilmiyor, bu kampanyalarda Türkiye’nin gelecekte hasıl olacak ihtiyacı dikkate alınmıyor. Biz her türlü güvenlik tedbirini en modern şekilde, en sağlam şekilde alacak ve santrali o şekilde inşa edeceğiz. Bundan sonra hiç kimsenin endişesi olmasın. Şu anda 50 gencimiz Moskova’da eğitim alıyor. Şimdi önümüzde 75 gencimizi daha gönderiyoruz.”

-”Mersin’in yerel siyasette çektiği sıkıntıyı bitireceğiz”-

Mersin’deki kongrenin AK Parti’nin 75. İl Kongresi olduğunu belirten Erdoğan, Mersin’den sonra geriye 6 ilin kaldığını, 15 Temmuz’da son olarak Eskişehir kongresini yapacaklarını ve bu süreci tamamlayacaklarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, ”Ardından büyük kongre Ankara’da gerçekleşecek, çok daha güçlü şekilde, yenilenmiş, tazelenmiş şekilde 2014 seçimlerine Genel Merkez olarak hazırlıklarımızı tamamlamış şekilde ilerlemeye başlayacağız” diye konuştu.

Mersin’de bugün artık yerel seçim hazırlıklarına da başladıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

”Şu andan itibaren 2014’e kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Özellikle hanım kardeşlerime sesleniyorum, kale içinden fethedilir unutmayın. Hanım kardeşlerimiz bu işe ağırlığını koydu mu, evvel Allah bu iş biter. El ele vereceğiz ve artık Mersin’in şu yerel siyasette çektiği sıkıntıyı, belediyeciliğin gerçekten en başarılı ispatı olan AK Parti’nin yerel siyasetiyle bitireceğiz, çözeceğiz inşallah.

Yerel hizmet neymiş, belediyecilik neymiş, bunu İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep gibi velhasıl göstereceğiz. Bizim durma lüksümüz yok, bizim duraklama lüksümüz yok, rehavet lüksümüz yok. Millet bizden hizmet bekliyor ve biz milletimize hizmet sunmaya devam edeceğiz.”

Göreve geldiklerinde Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, bugün ise 772 milyar dolara çıkarıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, IMF’ye borcun da 23,5 milyar dolardan, 1,7 milyar dolara indirildiğini bildirdi.

Merkez Bankası’nın döviz rezervinin kendilerinden önceki iktidar zamanında 27 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, ”Ey MHP, sen de iktidardaydın. CHP’nin yavrusu, sen de iktidardaydın. 27 milyar dolar. Peki şimdi ne var Merkez Bankamızın kasasında 91 milyar dolar var” dedi.

Enflasyonun yüzde 30’dan yüzde 8’e, devletin borçlanma faizinin yüzde 63’ten yüzde 8,5-9’a düşürüldüğünü anlatan Erdoğan, işsizliğin de bugün tek haneli rakama düşerek, yüzde 9,9 olduğunu bildirdi.

Ziraat Bankası ile Halk Bankası’nın, çiftçiye, esnafa verdiği kredilerin faizlerinin de AK Parti iktidarıyla düştüğünü dile getiren Erdoğan, Mersin İl Teşkilatı’nın 4. Olağan Kongresi’ne ilgi gösterenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

Kongreye Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve milletvekilleri katıldı.  

-”Silifke’nin yoğurdu, ah seni kimler doğurdu”-

Erdoğan’ın konuşmaya başlamasıyla tribünlerde ”Dünya lideri, Mersin’in Zafer’i ile birlikte 2013’e” yazılı ve üzerinde Başbakan Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın posterleri yer alan pankart açıldı.

Stadyumdaki, ”Tenzile Ana’nın yiğidine Mersinli ak analardan selam olsun”, ”Silifke’nin yoğurdu, ah seni kimler doğurdu. Seni doğrun ana, balınan mı yoğurdu”, ”Miladı 1453 olmayanın hedefi 2023 olamaz” pankartları ve göğsünde ”Hedef 2023” yazısıyla robot hareketleri performansı sergileyen kişi dikkati çekti.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması öncesinde stadyumda halk oyunları ekipleri sahne aldı. Sıcak hava nedeniyle stadyumda iki traktördeki özel düzenekten tribünlere gül suyu sıkıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ