Haber 16

Erdoğan PKK’nın haraç kaynağını kesecek

Erdoğan, Merkel’le buluşmaya terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki haraç ve para trafiğini gösteren belgelerle gidiyor. İşte ayrıntılar…

Erdoğan PKK’nın haraç kaynağını kesecek
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Ekim 2010
  • Erdoğan PKK’nın haraç kaynağını kesecek için yorumlar kapalı
  • 252 KEZ OKUNDU

Erdoğan, Merkel’le buluşmaya PKK’nın Avrupa’daki haraç ve para trafiğini gösteren belgelerle gidiyor. İki lider arasındaki zirvede teröre karşı ortak komitenin startının da verilmesi bekleniyor.


Bugün Berlin’de oynanacak Türkiye-Almanya milli maçını birlikte izleyecek olan Başbakan Erdoğan ve Angela Merkel’in yarın gerçekleştirecekleri mini zirvenin ana gündem maddesi terörle mücadele olacak. Star gazetesinin haberine göre, Erdoğan, PKK ile mücadele konusunda Almanya’dan PKK’nın finansman kaynaklarının kurutulması ve halktan zorla haraç toplaması konusunda gereken tedbirleri almasını isteyecek.


BAĞIŞ ADI ALTINDA TOPLANAN HARAÇLAR


İkili görüşmede Erdoğan’ın PKK’yla ilgili bazı belgeleri Merkel’e sunacağı gelen bilgiler arasında. Türk istihbaratının edindiği bilgiler çerçevesinde hazırlanan belgeler, örgütün yakın zamandaki para hareketlerini gösteriyor. Böylece PKK’nın Almanya’da faaliyetlerini gizlice sürdürdüğü, terör eylemleri için uzantısı derneklere bağış adı altında zorla haraç topladığı da belgelenecek. Almanya’dan PKK ile mücadele konusunda diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte daha çok işbirliği talep edilecek.


TERÖRE KARŞI ORTAK KOMİTE KURULACAK


Bu arada, Erdoğan’a eşlik edecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile bir araya gelecek. Bu görüşmede iki ülke arasında terörle mücadele için kurulacak özel komitenin yol haritasının çizileceği öğrenildi. Eylül sonunda Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’yi Ankara’da ağırlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuk bakana bir PKK dosyası sunmuştu. Ortak komite konusunda bu görüşmede mutabakata varılmıştı. Komitenin Erdoğan’ın Berlin ziyareti ile çalışmaya başlaması hedefleniyor. Böylece Almanya ve Batı Avrupa’da her yıl milyonlarca avro toplayan terör örgütünün para musluğu önemli ölçüde kesilebilecek.


Taraftar kadrosu sağlam


Almanya ile Türkiye arasında oynanacak Euro 2012 Grup Elemeleri’ndeki maçı Başbakan Erdoğan’ın yanısıra Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Ali Babacan da izleyecek. Futbol Federasyonu’nun davetliler için THY’den kiraladığı özel uçakta 20 milletvekili de bulunacak. 75 bin kişilik Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki maçı 15 bin Türk seyirci izleyecek.


Ortak üniversite hayata geçiyor


Erdoğan ve Angela Merkel arasındaki görüşmede konu terörle mücadeleyle sınırlı kalmayacak. 10 Kasım’da açıklanması beklenen 2010 AB İlerleme Raporu öncesi büyük önem taşıyan Almanya gezisinde, gündeme gelecek diğer önemli konular arasında Angela Merkel’in büyük önem verdiği, Almanya’daki Türklerin entegrasyonu ve 18-22 Ekim’de Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un da katılımıyla İstanbul’da temeli atılacak Türk-Alman Üniversitesi de bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ