Haber 16

Erdoğan Ulusa seslendi, umut verdi!

Başbakan Erdoğan, 2010 yılının son ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasında, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, uzak olmayan bir gelecekte Türkiye’de yaşıyor olmaktan herkesin mutluluk duyacağını söyledi.

Erdoğan Ulusa seslendi, umut verdi!
  • Politika / Son Dakika
  • 30 Aralık 2010
  • Erdoğan Ulusa seslendi, umut verdi! için yorumlar kapalı
  • 395 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de bütün dünyanın dikkatle ve takdirle izlediği bir atılım gerçekleştiğini belirterek, “Uzak olmayan bir gelecekte, milletçe çok daha güçlü, aydınlık ve müreffeh bir ülkede yaşıyor olmanın gurur ve mutluluğunu da yine birlikte yaşayacağız.” dedi.


Erdoğan, Türkiye’nin her yılı bir önceki yıldan daha ileri seviyede tamamladığını, her yeni yıla daha büyük bir güvenle, daha büyük hedeflerle girdiğini kaydetti.


Erdoğan, Dünyada ardı ardına iflas haberlerinin geldiği bir ortamda Türkiye ekonomisinin performansının son derece çarpıcı bir büyüme performans ortaya koyduğunu belirtti. Türkiye en hızlı büyüyen ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıraya kadar yükseldiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Tahminlerimize göre 2010 yılını en az yüzde 6,8’lik bir büyüme oranıyla tamamlayacağız, uluslararası kuruluşlar bu oranın yüzde 8’e kadar çıkabileceğini söylüyorlar. Bu göstergeler Türkiye’nin ne kadar sağlam ve dinamik bir ekonomik yapıya kavuştuğunun açık delilidir. “dedi.


Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının 2009 yılında Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe birden artırdığına işaret ederek, şunları söyledi: “Bu yılın Kasım ayında bir gelişme daha oldu. Kredi notumuz pozitife yükseltildi. Yine bu süreçte ihracatımız, turizm gelirlerimiz artmaya devam ediyor. İhracatta tarihi rekorlar elde etmiş, doğrudan yatırımlarda 22 milyar dolar seviyelerini görmüş bir Türkiye var. Dünyada istihdam alanında çok büyük gerilemeler yaşanırken bizde işsizlik çok ciddi oranlarda aydan aya ilerleme kaydetmiştir. Sanayi üretim endeksi 2010 yılı ekim ayında tüm zamanların rekorunu kırarak 128.9 seviyesine kadar ulaşmıştır. Tekrar ediyorum, bütün Cumhuriyet tarihimizde böyle bir aylık büyüme oranı yoktur. İmalat sanayi 2010 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 6,1 puan artarak yüzde 75,9 seviyesine ulaştı. Bu oran krizden bu yana elde ettiğimiz en yüksek seviye ve sanayide de işlerin artık yoluna girmeye başladığını gösteriyor.”


“MERKEZ BANKASI’NA BAŞVURMADIK”


Son derece olumsuz küresel şartlara rağmen 2010 yılı Kasım ayında enflasyon yüzde 7,3 seviyesinde kaldığına işaret eden Erdoğan, “Göreve geldiğimizde yüzde 63 seviyesinden devraldığımız devletin borçlanma faiz oranını yüzde 7’ler seviyesine kadar indirdik. Kriz döneminde birçok ülke Merkez Bankası kaynaklarına başvururken, biz bu dönemde hem kamu bankalarına, hem de Merkez Bankasına, 2001 krizinden, yani bizden önceki koalisyon hükumetlerinden devraldığımız borçları da geri ödedik. Yine kriz döneminde birçok ülke hazinesi IMF kaynaklarına başvururken, biz IMF’den borç almak şöyle dursun, bizden önceki hükumetlerin yaptıkları borçları da önemli ölçüde azalttık.”diye konuştu.


“TÜRKİYE GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR”


Konuşmasında 2011 bütçesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bütçenin birlikte kalkınmayı, hakça paylaşmayı hedefleyen, ayakları sağlam basan, yarınları düşünen, geleceği tasarladığını vurguladı. Erdoğan, konuşmasına şöyle sürdürdü: “Yolumuz kısalmıştır, önümüz aydınlıktır, nimeti de külfeti de hakça paylaşarak hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Bu milli dirayetimiz sayesinde, hiç de uzak olmayan bir gelecekte, milletçe çok daha güçlü, aydınlık ve müreffeh bir ülkede yaşıyor olmanın gurur ve mutluluğunu da yine birlikte yaşayacağız. Türkiye’de bütün dünyanın dikkatle ve takdirle izlediği bir atılım gerçekleşiyor. Türkiye bölge bölge, şehir şehir ilerliyor, belde belde, köy köy geleceğini inşa ediyor.”


Erdoğan, her yeni yılın Türkiye’ye daha aydınlık, daha mutlu, daha müreffeh günler getireceğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ