Haber 16

Erdoğan’dan seçimlerde hodri meydan!

Başbakan Erdoğan seçimler hakkında iddialı konuştu. Bursa’da açılışa katılan Başbakan muhalete yüklendi.

Erdoğan’dan seçimlerde hodri meydan!
  • Politika / Son Dakika
  • 24 Temmuz 2010
  • Erdoğan’dan seçimlerde hodri meydan! için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU


Erdoğan, “Şu anda başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım. Partimin ikinci sırada çıktığı yerde ben başbakanlığı bırakırım” dedi.


Bursa’da Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik konusuyla ilgili muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.

ÇİVİ ÇAKANA ENGEL

Ankara’da salı günü çok önemli bir projenin startını verdiklerini anımsatan Erdoğan, Ulusal Mesleki Eğitim Merkezlerini ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle hayata geçirdiklerini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

”Bizde ne yazık ki mesleki eğitim ideolojik yaklaşımlarla çok ciddi şekilde örselendi. YÖK Başkanımızın açıkladığı tablo çok manidardır. Bunun acısını 6,5 yıl Başbakan olarak çektim, yaşadım. Ülkem adına bize ızdırap çektirdiler, acı çektirdiler. Çünkü siz adım atacaksınız, çivi çakacaksınız, ülkenizde bu eserleri yükselteceksiniz ama birileri geliyor, önünüzde bariyer oluşturuyor.


YÖK’ÜN AKTÖRLERİ DEĞİŞTİ


’10 gençten bir tanesini okula gönderiyorsunuz ya insaf, şunun sayısını artırmamız lazım’ diyoruz. Diğerleri üniversiteye giremiyor. ‘Olmaz’ dediler hep. Şimdi nasıl oluyor? Şimdi nasıl oldu? Aynı YÖK. Ama sadece, YÖK’ün aktörleri değişti. İstediğiniz kadar iyi senaryoyu hazırlayın, eğer başarılı aktör yoksa o senaryo rezil olur. Belki senaryo eksik olur ama eğer aktör başarılıysa orada da çok başarılı neticeler alırsınız. İşte ben bütün emeği geçenleri o başarılı aktörleri alkışlıyorum, tebrik ediyorum.”

Erdoğan, şimdi bu tabloyu tersine çevirdiklerine dikkati çekerek, yılda yaklaşık 200 bin kişinin farklı bir müfredat ile modern teknoloji ve altyapıya sahip okullarda eğitim gördüğünü, ardından da özel sektörde staj yaptığını söyledi.

”NİYE İTALYA?”

Erdoğan, marka ve tanıtımın önemine işaret ederek, şöyle dedi:

”Devamlı hep İtalya, İtalya, İtalya. Niye İtalya ya? İşte buyrun, şimdi benim ülkemden de tasarımcısı da çıkacak. Kaliteli kumaşların inşallah burada dokunduğunu göreceksiniz. Bursa İpeğin merkezi ama Türkiye’de Bursa ipeğini kimse tanımaz. İşte şimdi, burası tanıtacak. Marka tanıtıyor artık dünyaya.”

”PARTİMİN İKİNCİ SIRADA ÇIKTIĞI YERDE…”

Milli bir mesele olan işsizliğin ortak gayretlerle çözümünün mümkün olduğunu belirten Erdoğan, ”İşsizi istismar ederek, işsizin umudunu istismar ederek, dünyanın, ülkenin gerçeklerini hiçe sayarak” işsizlikle mücadele edilemeyeceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, işsizlikle mücadelenin uzun soluklu, gerçekçi, yere sağlam basan projeler, planlar, kararlı uygulamalar gerektirdiğini, hükümet olarak bu noktada önemli mesafe kaydettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:


SİHİRLİ DEĞNEĞİNİ ORTAYA KOYSUN

”(İşsizliği engelleriz) diyen babayiğit varsa, ‘sıfırlarım’ diyen varsa çıksın o sihirli değneğini ortaya koysun, onu uygulayalım. Eğer samimiyseler, bu ülkeyi seviyorlarsa çıkarsınlar koysunlar. Eğer biz de bunu uygulamıyorsak o zaman gitsin beni vatandaşa anlatsın. Hiç gerek yok, bak söylüyorum, her zaman söylüyorum; şu anda Başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım, partimin ikinci sırada çıktığı yerde ben genel başkanlığı bırakırım. Bakın bu kadar açık konuşuyorum, dürüst konuşuyorum. Çıksınlar desinler ki böyle böyle. Ne diyorlar? ‘Biz oraya geldiğimizde onu açıklayacağız’ Tezgah da bu. Benim milletim bu tezgahı yutmuyor. Çünkü siz zaten oraya getirmeyeceksiniz.”

Erdoğan, işsizliğin Amerika’da yüzde 10’a tırmanırken, Türkiye’de yüzde 12’ye gerilediğini, bunun daha da düşeceğini belirterek, ”(Teğet geçti) dediğimiz zaman ne dediler? Evet, teğetten de çok farklı oldu. Onu da hocalarım bulacaklar, teğetten daha az dokunarak geçen bir şey varsa onu da öğrenelim, onu anlatalım” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ