Haber 16

Erdoğan’ın milletvekili anketleri

Başbakan Erdoğan, genel seçimler için milletvekili listesini hazırlarken iki ayrı şirkete yaptırdığı anket sonuçlarından da yararlanacak. Erdoğan, yaklaşık 10 sorudan oluşan anketlerde seçmene nasıl bir vekil istediğini sordu.

Erdoğan’ın milletvekili anketleri
  • Politika / Son Dakika
  • 06 Mart 2011
  • Erdoğan’ın milletvekili anketleri için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

Oluşturacağı milletvekili listesinde seçmenin nabzını da yoklayan Erdoğan, yaklaşık 10 sorudan oluşan ankette seçmene ilginç sorular yöneltti. Ankette, “mevcut milletvekillerinden memnun musunuz, listede kimleri görmek istiyorsunuz, önereceğiniz isimler var mı, neden” şeklinde sorular soruldu. Erdoğan kendi kriterlerinin yanı sıra oluşturcağı milletvekili listesinde seçmene, “her şey genel başkanın iki dudağı arasında değil” mesajını da verecek.


Başbakan Erdoğan’ın, milletvekillerinden sır gibi sakladığı ve değişik şirketlere yaptırdığı iki ayrı ankette seçmenin nabzını yokladı.


ANKA’nın edendiği bilgilere göre; Başbakan Erdoğan’ın, 2011’de yapılacak genel seçimlerde milletvekili listelerini oluşturmadan önce farklı bir yöntem deneyerek seçmenin fikrini aldı. Değişik iki ayrı şirkete yaptırılan anketler 81 ilde gerçekleştirildi. 81 ilde ve 923 ilçede yaptırılan anketlerde yaklaşık 10 soru yöneltildi.


Ankette seçmene; mevcut milletvekillerinin durumu soruldu ve listeye girecek yeni isimlerin önerilmesi istendi.


AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AR-GE’nin yaptığı çalışmalar tamamlandı. 81 ilde yaptırılan aklaşık 10 sorudan oluşan ankette şu soruların yöneltildiği belirtildi: “AK Parti icraatlarından memnun musunuz, bu icraatların gerçekleşmesinde bölge milletvekillerinin etkisi ne oldu, mevcut milletvekillerinden memnun musunuz, niye, değilseniz niye, yapılacak seçimde kimlerin vekil olmasını istiyorsunuz niye? Bölge insanı olarak bir vekilden beklentileriniz nedir?” Erdoğan kendi kriterlerinin yanı sıra seçmenin tercihini de değerlendirecek.


“GENEL BAŞKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEĞİL”


Başbakan Erdoğan, milletvekili listelerini belirlerken, seçmenin nabzını yoklayarak hazırlayacağı milletvekili listesini aynı zamanda meydanlarda “seçim sloganı” olarak kullanacak. Meydanlarda seçmene, “Her şey genel başkanın iki dudağı arasında değil” mesajını verecek Erdoğan, herşeyde olduğu gibi milletvekilini de “halkımıza sorduk” diyecek.


Erdoğan, “İşte AK Parti’nin farkı bu, millet ne derse o” sloganıyla seçmene, “Bugüne kadar olduğu gibi, her şeyi size sorarak yapıyoruz” diyecek.


Nisan Ayı’nın ikinci haftasında meydanlara inecek olan AK Parti, seçim şarkılarını ve sloganlarını ise teşkilatlarda düzenleyeceği yarışmalarla belirleyecek.


AK Parti’nin 2011 Genel seçimlerde kullancağı sloganlardan 2 tanesi belli oldu: “Oyunu AK Parti’ye ver, Anayasanı kendin yap, Güçlü Türkiye, güçlü Anayasa ile olur.” Her bölgeye ayrı seçim şarkısı hazırlayacak olan AK Parti, özellikle sahil kentlerde kullanacağı şarkıları “pop” tarzında seçecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ