Haber 16

Ergenekon’da 2 Yeni Tahliye

Ergenekon’da Hurşit Tolon ve iki kişiye tahliye kararı çıktı. Ancak Zirve davasında tutuklu olan Tolon cezaevinden çıkamayacak. Tolon’un ardından Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz için tahliye kararı verildi.

Ergenekon’da 2 Yeni Tahliye
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Mart 2014
  • Ergenekon’da 2 Yeni Tahliye için yorumlar kapalı
  • 298 KEZ OKUNDU

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Durmuş Ali Özoğlu’nun avukatlarının yaptıkları tahliye talepleri, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirildi.

Mahkeme, “tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilen sanıkların da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını” dikkate alarak, Tolon ve Özoğlu’nun tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

4 YENİ TAHLİYE DAHA

Ergenekon’dan yargılanan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç için de tahliye kararı verildi.

Emekli Korgeneral Mehmet Eröz için de tahliye kararı verildi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Yarbay Mustafa Dönmez ile eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım’ın tahliyesine karar verdi.

TOLON CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK

Bu arada, Malatya’da görülen Zirve Yayınevi’ndeki cinayetlere ilişkin davada bir yıldır tutuklu yargılanan Tolon, cezaevinden çıkamayacak.

Hurşit Tolon’a, Ergenekon davasında “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesinden müebbet hapis cezası verilmişti.

Tolon’a ayrıca “kişisel verileri ele geçirme” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası uygulandı. Tolon, “Danıştay saldırısı” ve “Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırı” olaylarına ilişkin hakkındaki davalardan ise beraat etmişti. Tolon, Ergenekon davasında Ocak 2012’de tutuklanmıştı.

Yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu ise “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan TCK’nın 312/1. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile “yasaklanan bilgileri temin etme” suçundan 2 yıl, “kişisel verileri ele geçirme” suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Özoğlu,Ergenekon davası kapsamında 5 yıl 8 aydır tutuklu bulunuyordu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ