Haber 16

Esad batıyı tehdit etti: Eğer saldırırsanız…

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Batının Suriye’ye müdahalesinin “bir depreme yol açacağını ve tüm bölgeyi yakacağını” söyledi.

Esad batıyı tehdit etti: Eğer saldırırsanız…
  • Dünya / Son Dakika
  • 30 Ekim 2011
  • Esad batıyı tehdit etti: Eğer saldırırsanız… için yorumlar kapalı
  • 365 KEZ OKUNDU

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Batının ülkesine müdahalesinin “deprem yaratacağı” uyarısında bulundu.

Esad, İngiliz Sunday Telegraph gazetesine verdiği demeçte, olası bir müdahalenin Suriye’yi yeni bir Afganistan’a dönüştürebileceğini kaydetti.

Batının Suriye’ye yönelik baskıyı artırmasını beklediklerini belirten Esad, “Suriye bölgenin merkezi. Fay hattı. Eğer zeminle fazla oynarsanız, depreme yol açarsınız. Suriye’deki bir sorun tüm bölgeyi yakar. Eğer plan Suriye’yi bölmekse, tüm bölge bölünür. Başka bir Afganistan ya da onlarca Afgan daha mı görmek istiyorsunuz?” dedi.

Suriye Devlet Başkanı demecinde, ayaklanmanın ilk aşamasında güvenlik görevlilerinin “birçok hata” yaptığını kabul ederek, ancak şimdi sadece “teröristleri” hedef aldıklarını söyledi.

Ülkesindeki protestoların azaldığını kaydeden Essad, “İnatçı bir hükümet gibi davranmadık. Protestoların altıncı gününde reformları başlattım ve problemler azalmaya başladı, insanlar hükümete destek vermeye başladı” diye konuştu.

Ayaklanmayı “İslamcılıkla Pan-Arabizm arasındaki mücadele” olarak tanımlayan Esad, “1950’den beri Müslüman Kardeşler’le savaşıyoruz. Ve bu savaş hala devam ediyor” dedi.

Suriye liderliğini bir başka Batı ülkesindekiyle kıyaslamanın, “Mac ile PC’yi kıyaslamak gibi” olduğunu söyleyen Esad, “Her iki bilgisayar da aynı işi yapıyor, ancak birbirini anlamıyor. Eğer beni Doğu olarak analiz etmek istiyorsanız, Batı işletim sistemiyle analiz edemezsiniz” dedi.

Normal bir hayat yaşadığını ifade eden Esad, “Kendi arabamı kendim kullanıyorum, komşularımız var, çocuklarımı okula götürüyorum. Bu nedenle popülerim. Bu tarz bir yaşam sürmeniz çok önemli, bu Suriye tarzı” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ