Haber 16

Esed ABD’ye İsyan Ettirdi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de akan kanı durdurmak amacıyla yapılan Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanamamasından Esed rejimini sorumlu olduğunu belirtti.

Esed ABD’ye İsyan Ettirdi
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Şubat 2014
  • Esed ABD’ye İsyan Ettirdi için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU

Asya turuna Endonezya’da devam eden Kerry, Suriye barış görüşmeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kerry, Suriye halkının çektiği acıların devam ettiğini belirterek, ülkedeki savaşa siyasi çözüm bulmak için Cenevre’de yapılan görüşmelerden bir sonuç elde edilememesinden rejimi suçladı. Kerry, “Görüşmelerin çetin geçmesi bizim hiçbirimizi şaşırtmadı. Kritik bir anda bulunuyoruz ama Esed rejiminin engellemesinin, ilerleme sağlanmasını daha da güçleştirdiğini hepimiz kabul etmeliyiz” ifadesini kullandı.

Muhaliflerin “cesur ve olgun bir ciddilik içinde” savaşın tüm yönlerini tartışmaya istekli olduklarını dünyaya gösterdiklerini belirten Kerry, rejimin ise aksi yönde, angaje olmayı reddettiğine şahit olduklarını kaydetti.

Kerry, Cenevre’de görüşmeler devam ederken rejim tarafından sivil halkın varil bombaları ve açlığa mahkum edilerek saldırıya uğradığını, görüşmelere katılan bazı muhaliflerin terörist listesine dahi alındığını hatırlatarak, “Bu kınanmaya değer” ifadesini kullandı.

Rejime destek olanlara da seslenen Kerry, “Baskı uygulamaları için rejimi destekleyenlere çağrıda bulunuyoruz: Eğer rejim görüşmelerde uzlaşmazlığa ve sahada gaddar taktiklerine devam ederse, sonunda, onlar sorumlu olacaktır” açıklamasında bulundu.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi’nin çabalarını öven Kerry, Suriye’de devam eden savaşı sonlandırmada siyasi çözümün tek yol olduğunun altını çizdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ