Haber 16

Esrarengiz aracın sırrı ne?

MHP Gebel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Genel merkezimizin önünde durmuş ortam dinlemesi yapıyordu” dediği…

Esrarengiz aracın sırrı ne?

MHP Gebel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Genel merkezimizin önünde durmuş ortam dinlemesi yapıyordu” dediği esrarengiz aracın sırrı çözüldü. Fotoğraf, Almanya’da satışa çıkarılan ikinci el bir otomobile ait çıktı. Bahçeli’nin gösterdiği belge üzerinden inceleme yapan soruşturma birimleri, fotoğrafın internetten kopyalanarak montajlandığını belirledi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parti genel merkezi etrafında dolaştığı ve ortam dinlemesi yaptığını iddia ettiği araçla ilgili çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Bahçeli’nin, önceki gece Show TV’deki Siyaset Meydanı programında gösterdiği Chrysler Grand Voyager marka aracın fotoğrafının, Almanya’daki bir galerinin internet sitesinden alındığı ve üzerine yerli plakanın montajlandığı belirlendi.


Soruşturmayı yürüten birimler, Bahçeli’nin elinden elde ettikleri görüntülerden, fotoğraf tanıma sistemi ile asıl kaynağa ulaştı. Adres, ‘automobile.de’ uzantılı bir ikinci el araç sitesi çıktı.


Burada satışa çıkarılan Almanya plakalı aracın fotoğrafıyla Bahçeli’nin ekranda gösterdiği fotoğraf birebir aynı. Aracın köşesindeki duvar, arkadaki yeşillikler, aracın üzerindeki ışık yansımaları tamamen uyuyor. Aradaki tek fark, plakanın farklı olması.


TEK FARK PLAKA


Alınan bilgilere göre, Alman plakasının üzerine Türkiye’den 34 TS 6558 plakası montajlandı. MHP’li yöneticilerin ısrarlara rağmen kendi çektiklerini iddia ettikleri ‘esrarengiz otomobilin’ fotoğraflarını gazetecilere vermemesi de dikkat çekici bulundu. Ayrıca MHP yetkililerinin “Fotoğrafı savcılığa verdik.” açıklamasına rağmen, savcılığa verilen dosyada fotoğrafın olmadığı öğrenildi.


Devlet Bahçeli, bu fotoğrafın MHP Genel Merkezi önünde partililerce çekildiğini açıklamıştı. İddiaya göre fotoğrafın sahte olduğu bilgisi Bahçeli’de de vardı. Buna rağmen televizyonda göstermekten çekinmedi. MHP lideri, programda, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanısın, bunu bulacaksın. Bunu bulmazsan sorumluluğu aldığımda bunu ben araştırırım. Görev ihmalinden senden hesap sorarım.” diye seslenmişti.


Bahçeli, aracın 13 Mayıs 2011 Cuma günü 08.30 ile 09.12 arasında kameraların çekmediği bir noktada bulunduğunu iddia etmişti. Ayrıca plakanın 1998 model bir Şahin’e ait olduğu ve bu araca takıldığı bilgisini vermişti. Dün Milliyet’e konuşan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da kendilerini bir taksi şoförünün uyardığını anlatmış ve “Güvenlikçilerimiz hemen siyah perdeleri kapalı minivanın yanına gitti. İçinde bir kişi vardı. Aracı kontrol etmek istedik ama o izin vermedi ve uzaklaştı.” iddiasında bulunmuştu. Paçacı, MHP Genel Başkanı’yla benzer bir çağrı yaparak, “Ortam dinlemesi ablukasına alındığımız kanaatindeyiz. Bunu devletin birimleri aydınlatmalı.” demişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ