Haber 16

Facebook Konuşması Kanla Bitti

Facebook üzerinden tanıştığı kadınla buluşmaya gitti, kan davası kurbanı oldu…

Facebook Konuşması Kanla Bitti
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Haziran 2011
  • Facebook Konuşması Kanla Bitti için yorumlar kapalı
  • 251 KEZ OKUNDU

Facebook üzerinden tanıştığı kadınla buluşmaya gitti, kan davası kurbanı oldu. Kadınla buluşma tuzaktı. Tuzaktan habersiz buluşmaya giden Özkan Alas’ın son görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.
 
GÖRÜNTÜLER GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
 
Esenyurt’da sokak üzerinde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen Özkan Alas’ın (28) kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı. Zanlıların kan davasından kaçan Alas’a facebook üzerinden tanıştırdıkları kadın vasıtasıyla tuzak kurdukları ortaya çıktı. Aralarında tuzak kuran kadın ile iki tetikçinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Özkan Alas ile Facebook üzerinden tanıştığı tuzak kadın ile bir alış veriş merkezindeki buluşması güvenlik kameralarına yansıdı.
 
Esenyurt Saadet Dere Mahallesi 67 sokak üzerinde 4 Mart 2011 tarihinde meydana gelen olayda, evli ve iki çocuk babası Özkan Alas, silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Alasi kaldırıldığı Esenyurt Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybetti.
 
IP NUMARASINDAN TESPİT EDİLDİ
 
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ifadelerine başvurduğu yakın çevresinden Alas’ın sosyal paylaşım sitesi olan facebook üzerinden bir kadınla ilişki kurduğu ve en son o kadınla Avcılarda bulunan bir alışveriş merkezinde buluştuğu bilgisine ulaştı.
 
Alas’ın internet üzerinden yazıştığı kadının bilgisayar IP numarası araştırılırken buluştukları alışveriş merkezinin güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Kamera görüntülerinde, alış veriş merkezi önüne önce kadın geliyor. Bir süre sonra da Özkan Alas geliyor. Birbirlerine doğru yürüyen ikili tokalaşırken görülüyor. Ardından ikili alışveriş merkezine giriyor. Daha sonra tekrar birlikte çıkıyorlar. Görüntüler ve bilgisayar IP numarası araştırması çalışması sonucu Alas’ın öldürülmeden önce kafe işletmecisi Ezgi Ş. (27) ile görüştüğünü belirledi. Bu arada, Mardinli olan Çaçur, Azlağ ile Alas aileleri arasında kan davası olduğu ortaya çıkarıldı.
 
ÇOCUK KAVGASINDAN KAN DAVASINA
 
Üç ailenin 8 Eylül 2010 günü çocuklar arasında çıkan kavga nedeniyle husumet yaşadıkları belirlendi. Husumetin kavgaya dönüşmesiyle Özkan Alas’ın amcası Vahdettin Alas’ın diğer aileden Hamdullah Azlağ ile Emrah Azlağ.’ı silahla vurup öldürdüğü tespit edildi. Ezgi Şenyurt’un de kan davasının taraflarından Çaçur. ailesine mensup Şehmuz Çaçur ile görüştüğünü belirleyen polis, soruşturmaya bu yönde devam etti.

Kan davası şüphesi üzerine İstanbul ve Mardin’de, 18 Haziran 2011 günü yapılan eş zamanlı operasyonla Ezgi Şenyurt, Şehmuz Çaçur (25) ile tetikçi oldukları ileri sürülen Kamuran Çaçur. (33), Abdülkadir Azlağ (24) başta olmak üzere iki aileye mensup 16 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet 7.65 tabanca, 1 adet bilye atar ile bir adet tüfek ele geçirildi.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınan zanlılardan Şehmuz Çaçur’un “Amcamın oğlu Kamuran Çaçur birkaç ay önce İstanbul’a geldi. Bir süre sonra benden, facebook üzerinden kadın ismiyle hesap açmamı istedi. Daha sonra bana ‘kan davalımız Özkan’la internet üzerinden konuşuyoruz. Onunla buluşup polise teslim etmemiz lazım. Bu yüzden bize bir kadın bulabilir misin’ dedi. Ben de polise teslim edeceklerine inanıp nişanlım Ezgi Şenyurt’dan rica ettim. Cinayeti sonradan duydum. Olay sonrası, Kamuran beni arayıp ‘Özkan’a beş altı ateş edip öldürdüm. Mardin’e geri dönüyorum’ dedi” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
 
Şüphelilerden Ezgi Şenyurt’un ifadesinde “Şehmuz kan davasından ve kanlılarının polise teslim edilmesi gerektiğinden bahsetti. Ben de yardımcı olmak için birkaç kere Özkan Alas ile buluştum. Olay günü de randevulaştık. Ancak ben gitmedim. Cinayetten haberim yoktu. dedi. Olayın tetikçisi oldukları iddia edilen Kamuran Çaçur ile Abdülkadir Azlağ Emniyette susma haklarını kullandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ezgi Şenyurt, Şehmuz Çaçur, Kamuran Çaçur, Abdülkadir Azlağ, Hasan Azlağ, Cengiz Çaçur, Mehmet Reşit Azlağ, ile Mehmet Şerif Azlağ tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ