Haber 16

Faruk Çelik ağabeyine sahip çıktı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor eski 2’nci Başkanı olan ağabeyi Osman Çelik’in hesaplarda usulsüzlük…

Faruk Çelik ağabeyine sahip çıktı
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Haziran 2011
  • Faruk Çelik ağabeyine sahip çıktı için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor eski 2’nci Başkanı olan ağabeyi Osman Çelik’in hesaplarda usulsüzlük iddiasıyla tutuklanmasının ardından ilk kez konuştu. Ağabeyine sahip çıkan Faruk Çelik, ‘Ağabeyimin tutuklanması siyasidir’ dedi. Çelik’in bu sözle kimi işaret ettiği ise merak konusu oldu.


Bursaspor Kulübü eski 2. Başkanı olan ağabeyi Osman Çelik’in “zimmete para geçirme” ve “usulsüzlük” iddialarıyla tutuklanmasının ardından hedef haline getirilen Devlet Baknı Faruk Çelik, Sözcü gazetesine içini döktü.


Ağabeyinin tutuklanmasını ‘siyasi’ olarak yorumlayan Çelik, “Amaç siyasi, dert o değil. Bütün problem lekesizi lekeleme gayreti. Benim, Genel Başkan’ımla 35 yıllık hukukum var. Bilen bilir” dedi.


Şanlıurfa’dan vekil seçildikten sonra önceki gün kayıt işlemleri yaptıran Bakan Çelik Meclis kulisinde Sözcü’ye şunları anlattı;


PARA BİLE TOPLADIM


Ağabeyim, 2008-2009 yılında (yaklaşık 15 ay) yöneticilk yaptı. Ben Çalışma Bakanı isim. Bir gün aradı, ‘Takım pazar maça çıkamıyor, borçları var’ dedi. Hemen vali, belediye başkanıyla toplantı yaptık. 5-10 milyon acil para lazım dendi. 7,5-8 milyon para toplandı.


Aslında ben kulüpte yönetici olmasına karşı çıktım, dinlemedi beni. Temlik olayı bütün kulüplerde var. TFF’den para geliyor. Ağabeyim Bursaspor Kulüp Derneği’nin banka hesabına aktarıyor bu parayı. (Bilirkişi raporunu gösteriyor, 5 ayrı para gelmiş ve hepsi de Osman Çelik tarafından derneğin hesabına aktarılmış)


TIRNAKLARIMLA KAZIDIM


Savcılık tutuklama talep ederken ‘sahte bono’, ‘şahsi hesap’ ifadesi kullanılıyor. Diğer 4’ü suçlu, ancak savcının ağabeyimi ayırması lazımdı. Amaç siyasi, dert o değil. Osman Çelik’in usulsüz parası yok.


Ağabeyim bu yönetimle zaten davalık olmuş, şikayette bulunmuş. Nasıl olur da bu kişiler örgütlü suç işine karışıyor?


Siyasette buralara kolay gelmedim, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Birileri Faruk Çelik’i bu işe nasıl dahil ederizin derdinde.


Genel Başkan’ımla 35 yıllık hukukum var. Bilen bilir. En küçük bir şeyimi çıkartamazlar. 63 yaşında ablam, 60 yaşında ağabeyim var. Bütün problem lekesizi lekelemek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ