Haber 16

Fayton plakası başına dert oldu

Geçimini Büyükada’da faytonculuk yaparak sağlayan Nurettin Güler’e, engelli çocuklarının tedavisi için yeşil kart almak isteyince faytonunu satması önerildi.

Malatya’dan ailesiyle birlikte 40 yıl önce Büyükada’ya göç eden Nurettin Güler, 20 yıl önce bir faytonu plakasıyla satın aldı. Faytonculuk yaparak geçimini sağlayan Güler’in dünyaya gelen dört çocuğundan ikisi engelli oldu. Eşinin de rahatsızlığından dolayı maddi durumu bozulan Güler, ailesini geçindirmekte zorlanmaya başladı.

Adalar Sağlık Grup Başkanlığına Ocak ayında başvuran Güler, ailesini geçindiremediğini belirterek, engelli çocuklarının tedavisini yaptırabilmek için yeşil kart talebinde bulundu.

Yeşil kart alamayacağı belirtilen Güler, bunun nedeninin, üzerine kayıtlı fayton plakası olduğunu öğrendi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fayton plakası olduğu için zengin görüldüğünü söyledi.

Faytonun plaka, araba ve atlar dahil fiyatının 15-20 bin lira olduğunu ifade eden Güler, şunları kaydetti:

”Zaten bir çocuğum sara hastası. Onun hastane ve ilaç giderleri yıllık at arabasının fiyatı kadar tutuyor. Yeşil kart alabilmem için esnaflığı, at arabacılığını bırakmam lazımmış. Aksi durumda yeşil kart alamazmışım. At arabamı ve atlarımı seviyorum. Fayton plakası, taksi plakası gibi değil ki. Bizi zengin sanıyorlar. Zaten sonbahar ve kış aylarında iş yok, yatıyoruz. Başbakanımız bana ve çocuklarıma yardım etsin.”

-KOMŞU VE YETKİLİLERİN GÖRÜŞLERİ-

Güler’in komşularından Gönül Kaya, ailenin maddi durumunun kötü olduğunu belirterek, devletin bu aileye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Güler ailesinin kaldığı evin kira olduğunu belirten Kaya, ”Zaten evleri de görüldüğü üzere yıkılmak üzere. Eşi ve 2 çocuğu çok rahatsız. Bu insanlar bir at arabası üzerlerine kayıtlı diye mağdur edilemez. Bu insanlar gerçek yeşil kart alacak insanlardır” dedi.

Adalar Kaymakamlığı yetkilileri ise ihtiyacı olanlara yeşil kart verildiğini belirterek, vergi dairesinde esnaflık kaydı bulunanlara yasa gereği yeşil kart verilmediğini bildirdi.

Adalar Vergi Müdürlüğü yetkilileri de Nurettin Güler’in, ”4180043941” vergi numaralı mükellefleri olduğunu belirterek, yasa gereği esnaflık yapanların yeşil kart taleplerinin geri çevrildiğini, yeşil kart alan hiçbir esnafın bulunmadığını kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ