Haber 16

Federasyon BMW’ye sert çaktı

Başörtüsü nedeniyle sponsorluğunu iptal ettiği iddia edilen BMW’ye yalanlamaya rağmen Motosiklet Federasyonu’nun tepkisi ağır oldu. İşte federasyonun aldığı kararlar…

Federasyon BMW’ye sert çaktı
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Aralık 2011
  • Federasyon BMW’ye sert çaktı için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU

Motosiklet Federasyonu Bekir Yunus Uçar, milli rallici Burcu Çetinkaya’nın başörtülü ortağıyla televizyon program yapmasına bağlı olarak sponsorluk anlaşmasının Borusan tarafından iptal edilmesiyle ilgili, ”İnsanların inancından dolayı yargılanması, dışlanmaya çalışılması yahut tepki görmesi, çağdışı bir anlayıştır” dedi.
 
Uçar, ulusal bir gazetede ”Başörtülü binince BMW bozuluyor” başlığıyla yer alan haberde ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya ile sponsorluk anlaşması yapan Borusan’ın, distribütörü olduğu BMW’yi başörtülü partneri Merve Kılıç’la ekranda test edince ”imajımız bozuldu” gerekçesiyle sponsorluk anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu.
 
3 ÖNEMLİ ÇALIŞMAYI ASKIYA ALDI
 
Sponsorluk anlaşmasının başörtüsü gerekçesiyle iptal edilmesine tepki gösteren Uçar, şöyle konuştu:
 
”Eğer Borusan’ın, distribütörü olduğu BMW markasının imajı (başörtüsü ile yan yana geldiğinde) bozulur zihniyeti varsa, önümüzdeki yarış sezonunda BMW markası ile olan 3 önemli çalışmamızı askıya alıyoruz. Din ve vicdan özgürlüğüne aykırı bu davranışı tasvip etmiyoruz. Derhal bu durum düzeltilmeli ve gereği yerine getirilmelidir. Federasyon üst yönetimi olarak bu durumu istişare ettik. İnsanların inancından dolayı yargılanması, dışlanmaya çalışılması yahut tepki görmesi, çağdışı bir anlayıştır. Böylesi ayrımcı ve yanlış düşünceye sahip insanların hala var olmasından dolayı müteessir olduğumuzu önemle vurguluyor, bu bakış açısının Borusan gibi kurumsal bir yapıyı temsil etmediğini umut ediyoruz. Dünyanın dört bir yanında sporcu yarıştıran ve sponsorluk alan bir kurum olarak bu anlayışa hiçbir yerde rastlamadık. Başörtüsü, inanç hassasiyeti ve İslami değerlere duyarlılık BMW markasının imajını bozuyorsa ve bu nedenle de sponsorluk anlaşması iptal edilebiliyor ve bu, insanların yüzüne alenen ifade edilebiliyorsa, TMF olarak biz de böyle bir zihniyet karşısında pistlerde Güvenlik aracı (Safety Car) olarak BMW’nin kullanımına yönelik protokolümüzü iptal ediyoruz.”
 
BMW MOOTSİKLETLERİ YARIŞLARDAN ÇIKARILDI
 
Öte yandan federasyon başkanı Uçar, ”marka güvenilirliğine inandığımız için Türkiye Şampiyonu olan sporcularımızın yarışması adına temin edilen 3 adet BMW motosikleti de Türkiye Şampiyonası’nda yarıştırmama kararı alıyoruz. Ayrıca 2012 yılı yarış sezonunda altyapı ve eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere alınması planlanan 22 adet BMW marka motosiklet alımını da gündemden kaldırıyoruz” dedi.
 
PİLOT YARIŞA ÇIKMAMA KARARI ALDI
 
Ayrıca, yarışmalara BMW motosikletiyle katılan 2011 yılı Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonu Yunus Erçelik de sporcu olarak bu olaya tepki göstererek, ”Milli bir motosiklet yarışçısı olarak inancımıza yönelik ayrımı kabul etmiyorum. Avrupa ve dünyanın hiçbir yerinde sponsorların bu tip bir ayrım gözetmediğini, biliyor ve görüyoruz. Bu durum düzeltilmediği sürece BMW ile Türkiye Şampiyonası’na çıkmayacağım” diye konuştu.
 
Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya ile sponsorluk anlaşması yapan Borusan, distribütörü olduğu BMW’yi başörtülü partneri Merve Kılıç’la ekranda test edince ”imajımız bozuldu” gerekçesiyle sponsorluk anlaşmasını iptal etmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ