Haber 16

Fener 3 puana 3 golle uzandı:1-3

İlk yarıda kısır bir futbol sergileyen Kanarya, ikinci yarıda baskısının karşılığını aldı. Kocaman’la ilk kez 4’te 4 yapan sarı-lacivertliler, üç golle kazanırken, üç kez de direğe takıldı.

Fener 3 puana 3 golle uzandı:1-3
  • Son Dakika / Spor
  • 05 Şubat 2011
  • Fener 3 puana 3 golle uzandı:1-3 için yorumlar kapalı
  • 304 KEZ OKUNDU

Günün kapanış maçında Manisaspor’un konuğu Fenerbahçe. Sarı-lacivertliler, rakibini devirmesi halinde, Aykut Kocaman yönetiminde ilk kez 4’te 4 yapacak. Kocaman, Trabzonspor karşılaşmasından farklı olarak Dia’nın yerine Semih’e, kart cezalısı Gökhan ve Selçuk’un yerine ise Bekir ve Cristian’a forma verdi.


Hava soğuk ve yağışlı değil, ama Manisa 19 Mayıs Stadı tribünlerinde boşluklar var. Maçtan önce kendi taraftarlarının bulunduğu tribüne giden Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir’in, saha kapatma cezasına yol açacak olumsuz tezahürat yapılmaması için uyarılarda bulunması dikkat çekici.


Baroni, 6. dakikada uzak mesafeden sürpriz bir şut attı. Ancak üst direk gole izin vermedi. manisaspor, 7. dakikada mutlak gol şansını değerlendiremedi. Güven Gökoğlan, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda dışarı vurdu. 13. dakikada ceza sahası içinde Lugano dokundu, Niang boş kaleye topu yuvarladı. Öncesinde yan hakem Cem Satman’ın ofsayt bayrağı havada.


Emre Belözoğlu, 27’de uzaktan şansını denedi. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. 29’da Alex’in şutu da çerçeveyi bulmadı. Karşılaşmada yarım saatlik bölüm geride kalmasına karşın iki takım da pozisyona girmekte zorlanıyor. Manisa’da şuana kadar tam bir orta saha mücadelesi görüntüsü hakim.


34. dakikada Ferhat ceza sahasına ortaladı, Isaac’in dokunuşu auta gitti. 35’te Simpson’un gelişine şutu Volkan için kolay top oldu. 43’te Bekir’den sıyrılan Kahe’nin sert vuruşunda da kaleci Volkan gole izin vermedi. İlk yarı boyunca tedbirli oyunu tercih eden takımlar, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.


Aykut Kocaman ve Hikmet Kraman, ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. Alex’in kullandığı kornere Emre’nin gelişine vuruşu üstten auta gitti. 51’de Simpson’un pasında topla buluşan Mehmet, Güven Gökoğlan’ı gördü. Gelişine sağ ayağıyla vuran Gökoğlan da çerçeveyi bulamadı.


Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Manisaspor’un galibiyet golü geldi. Ceza sahası sağ çaprazındaki Simpson, son çizgide buluştuğu topu bekletmeden içeri çevirdi. Müsait durumdaki Kahe düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.


Golden sonra tempo yükseldi. Fenerbahçe, 56. dakikada beraberliğe yaklaştı. Alex’in etkili şutuna son anda savunma ayak koydu. Hemen ardından sağdan atak geliştiren Kahe, ortasını hiçbir arkadaşının olmadığı yere gönderdi. 60’da Semih, Calabane ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, tereddtsüz beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Alex, skora denge getirdi: 1-1.


Konuk ekip, 63’te bir kez daha direğe takıldı. Sağdan kullanılan kornere Bekir’in şık kafa vuruşu direkten döndü. Maçın en ilginç anı ise 68’de yaşandı. Santos’un ortasına altıpas içindeki Semih vurmak istedi. Ancak yükseklik kazanan top Fenerbahçeli oyuncunun göğsüne çarparken, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.


Sarı-lacivertliler, 73. dakikada galibiyet golünü buldu. Ceza alanında topla buluşan Semih’in vuruşunda kaleci gole izin vermedi. Dönen topu Niang kafayla ağlara gönderdi: 1-2. Golün ardından Manisaspor’un yaptığı santrada Isaac’in, rakip yarı sahada yer alması ise gözlerden kaçmadı.


80’de iki takıkmda da birer değişiklik gerçekleşti. Kocaman, Semih’in yerine genç Gökay’ı sahaya sürdü. Karaman ise Kahe’nin yerine Makukula’yı oyuna soktu. Karşılık olarak Kocaman’dan 88. dakikada Niang-Dia hamlesi geldi.


Issiar Dia, oyuna girdikten bir dakika sonra farkı ikiye çıkardı. Alex’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Senegalli futbolcu, düzgün bir vuruşla takımını rahatlattı: 1-3. Böylece Dia, sarı-lacivertli forma altında ligde golle tanışmış oldu.


Uzatma bölümü de Kanarya2nın kontrolünde geçti. Kritik galibiyetle 42 puana yükselen Fenerbahçe, bir maç eksiği olan Trabzonspor’la farkı bire kadar indirdi. Skoru koruyamayan Manisaspor ise 28 puanda kaldı.


MANİSASPOR: 1 – FENERBAHÇE: 3
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Ali Saygın Ögel
Manisaspor: İlker, Ömer Aysan, Kalabane, Dixon, Ferhat, Mehmet Güven (Dk. 85 Manucho), Yiğit İncedemir, Simpson, Yiğit Gökoğlan (Dk. 66 Murat), Isaac, Kahe (Dk. 80 Makukula)
Fenerbahçe: Volkan, Bekir, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Alex (Dk. 90+1 İlhan), Niang (Dk. 88 Dia), Semih (Dk. 79 Gökay)
Goller: Dk. 54 Kahe (Manisaspor), Dk. 62 Alex (penaltıdan), Dk. 73 Niang, Dk. 89 Dia (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 55 Simpson, Dk. 75 Dixon (Manisaspor), Dk. 42 Lugano, Dk. 84 Bekir (Fenerbahçe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ