Haber 16

Fenerbahçe 3-0’la Şampiyon oldu

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde 2 yıldır Final-Four’da kaybettiği şampiyonluk kupasını bu kez kimselere kaptırmadı. Sarı Melekler finalde Cannes’ı set vermeden yıkarak Dünya şampiyonluğundan sonra Avrupa’da da zafere ulaştı.

Fenerbahçe 3-0’la Şampiyon oldu
  • Son Dakika / Spor
  • 26 Mart 2012
  • Fenerbahçe 3-0’la Şampiyon oldu için yorumlar kapalı
  • 321 KEZ OKUNDU

Fenerbahçe-Şampiyon: 3-0

Avrupa Şampiyonlar Ligi Final-Four serüvenine 2010’da başlayan Fenerbahçe Universal, sonunda muradına erdi… Tam 2 yıldır şampiyonluk kupasını Final-Four’da kaçıran Kanarya ikincilik ve üçüncülüklerle yoluna devam etmişti. Ancak Sarı Melekler bu defa gözünü karattı ve üst üste 3 kez mücadele etme hakkı kazandıkları Final-Four’da çok istediklleri kupayı Türkiye’yi getirdi. Muhteşem oynayan Fenerbahçe Universal, Fransa’nın çok iddialı ekibi Cannes’i finalde adeta ezerek, set dahi vermeden yendi ve Dünya Şampiyonluğu’ndan sonra Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni de şampiyon olarak noktaladı. 

Hakettiler ve kazandılar

Fenerbahçe Universal, kendisini Bakü’de Azerbaycanlı kardeşleriyle birlikte yalnız bırakmayan muhteşem seyircisinin de desteğiyle kontrollü başladığı ilk seti 25-14 kazandı. İkinci sette de 8-8 ’den sonra Fenerbahçe kendini göstermeye başladı. Kim’in smaçları, Logan’ın servisleri, bloklar farkı 15-10’e getirdi ve seti 25-22 aldı: 2-0. Kanarya, 3. sette tempoyu düşürse de oyunun kontrolünü elinde tuttu, Eda’nın akıllı smaç ve plaseleriyle damgasını vurduğu bu seti de 25-20 kazanarak Avrupa Ligi’nde şampiyonluğunu ilan etti.    

Kupa bugün Başkan’a gidiyor          

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan ve kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştiren Sarı Melekler’in kupayı Başkan Aziz Yıldırım’la buluşturmak için bugün Çağlayan’da başlayacak mahkemeye götürecekleri öğrenildi. Fenerbahçe kafilesi bu nedenle dün gece Türkiye geri döndü. Voleyboldan sorumlu yönetici Hakan Dinçay da Final-Four’un ilk gününde; Başkan Aziz Yıldırım ile arzu ettikleri tek şeyin; şampiyonluk kupasını birlikte kaldırmak olduğunu söylemiş ve şampiyonluğa ulaşmaları durumunda kupayı mahkemenin ilk günü Çağlayan’a götüreceklerini açıklamıştı. Bu arada kaptan Seda Tokatlıoğlu, Cannes zaferi sonrası Başkan Yıldırım’ın aradığını ve tüm takımı tebrik ettiğini söyledi.     

Aydınlar’a teşekkür etti        

Asbaşkan Ali Koç, kulüp tarihinde böylesine önemli bir kupayı Fenerbahçe’ye kazandırdıkları için tüm oyuncuları ve teknik ekibi kutlarken, bir ismi de unutmadı. 4 yıllık bir yatırım sonucunda bu başarının geldiğini söyleyen Asbaşkan Ali Koç, “Acıbadem ve Mehmet Ali Aydınlar’a bundan dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Sadece Fenerbahçe adına değil Türk voleyboluna verdiği destekten dolayı Mehmet Ali Aydınlar’a teşekkür ederiz” dedi.

En Değerli Oyuncu Kim     

Kupanın yanı sıra Fenerbahçe, 3 ödül de kazandı. Naz Aydemir, ‘En iyi pasör’ seçilirken, Güney Koreli yıldız Kim Yeon-Koung, hem kupanın ‘En Skoreri’ hem de ‘En Değerli Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. En İyi Smaçör: Pavan (V.Cortese), En İyi Blokör: Borisenko (D.Kazan), En İyi Libero: Cardullo (Cannes),En İyi Servis Atan: Wilson (V.Cortese), En İyi Manşet Alan: Larson (D.Kazan).

Özel t-shirtlerle çıktılar

Kupa törenine üzerinde ‘Armanın gururu şampiyon Sarı Melekler’ yazılı tişörtler ve şapkalarla katılan Fenerbahçe Universal’e madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık takarken, Meyer de kaptan Seda’ya kupayı verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ