Haber 16

Fenerbahçe ile yolları ayrılanlar

Vücut ve kas yapısı sakatlanmaya müsait olan, topla hızlandığı anda adalesi atabilen ve maliyeti…

Fenerbahçe ile yolları ayrılanlar
  • Son Dakika / Spor
  • 29 Nisan 2011
  • Fenerbahçe ile yolları ayrılanlar için yorumlar kapalı
  • 335 KEZ OKUNDU


Vücut ve kas yapısı sakatlanmaya müsait olan, topla hızlandığı anda adalesi atabilen ve maliyeti de yüksek olan Dia; Bilica, Cristian ve Güiza’yla birlikte gönderilecekler listesindeki yerini aldı.


Fenerbahçe’nin sezon başında Fransız ekibi Nancy’den büyük umutlarla transfer ettiği Issiar Dia, sakatlıktan bir türlü kurtulamayınca teknik direktör Aykut Kocaman tarafından gelecek sezon gönderilecekler listesine alındı. 6 milyon Euro bonservisle kadroya katılan ve yıllığı 2.2 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme imzalanan Senegalli futbolcu daha forma giydiği ilk maçta sakatlanmıştı. Sonraki dönemde ise sık sık adale sakatlığı yaşayan Dia hiç sarı ya da kırmızı kart cezalı olmamasına karşın sık sık takımını yalnız bırakmıştı.


Ayrıca ligde bu sezon oynanan tüm kritik maçlarda takımını yalnız bırakan Senagalli oyuncunun vücut ve kas yapısı sakatlığa fazlasıyla müsait. Öyle ki ‘rüzgârın oğlu’ lakabıyla anılan Dia topla bir anda hızlandığında bile adalesi atabiliyor. Maç içinde en büyük silahı deparları olan oyuncunun bu sebeple her an sakatlanma riski de bulunuyor. Takım içinde sevilen bir oyuncu olmasına rağmen vaktinin çoğunu Samandıra’nın salonunda geçiren Issiar Dia’ya hocası Aykut Kocaman da tepkili.


Kocaman’ın bu kararının sebebi önümüzdeki sezon Avrupa’da ve ligde faydalı olamayacağını düşünmesi


Genç teknik adam her oyuncusuyla birebir ilgilenirken, Dia’dan daha fazla gayret beklediğini ancak Senegalli yıldızın sakatlıktan kurtulmak için çok hırslı olmadığı kanaatinde. Bu görüşünü oyuncusuna da iletti ancak kalan son 4 haftada Dia 10 gündür geçmeyen ödeminden kurtulursa formayı en azından sezon sonuna kadar kapabilecek. Ama bu sakatlık dönemi sonrası formuyla bu ihtimal de oldukça zor gözüküyor. Çünkü idman temposunda takımın gerisinde kaldı.


BU gelişmelerin ardından 30 haftası geride kalan ligde 24 maçta forma giyen ancak sadece 12’sinde ilk 11’de görev yapan Senegalli futbolcudan önümüzdeki sezon Avrupa’da ve lig maçlarında yararlanamayacağını düşünen Aykut Kocaman kararını verdi.


Hem hayâl kırıklığı yaratması hem de maliyetinin yüksek olması nedeniyle Aykut Kocaman yönetimden Dia’nın yollanmasını isteyecek. Senegalli futbolcu böylece Bilica, Cristian ve talibi çıkması durumunda Güiza’nın ardından sezon sonunda yolların ayrılacağı 4. yabancı olacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ