Haber 16

Fener’i bu mektup mu bitirdi?

Aziz Yıldırım ve diğer yönetim kurulu üyelerinin şike zanlısı olarak temmuz ayının başından beri cezaevinde…

Fener’i bu mektup mu bitirdi?
  • Son Dakika / Spor
  • 26 Ağustos 2011
  • Fener’i bu mektup mu bitirdi? için yorumlar kapalı
  • 341 KEZ OKUNDU

Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan men edilen Fenerbahçe’yi sıkıntıya sokan mektup da ortaya çıktı.


İşte UEFA’nın o mektubu;


Sayın Başkan,


Aziz Yıldırım ve  diğer yönetim kurulu üyelerinin şike zanlısı olarak temmuz ayının başından beri cezaevinde bulunması ve  bir dizi belgelenmiş kanıtların var olması sebebiyle kulübün şikeye karıştığı sonucuna ulaşıldığı ifade edilen mektupta, “Sonuç olarak, UEFA’nın amiral gemisi olan bir şampiyonaya (Şampiyonlar Ligi) şike yapmakla suçlandığı kamuoyuna yansımış, başkanı ve yöneticileri cezaevine konmuş, bugüne kadar elde edilen kanıtların kulübün şike suçunu işlediği sonucunu kuvvetle işaret eden bir kulübün katılması durumu ile karşı karşıya kalmış durumdayız. Bu durumun UEFA ve tüm futbol cemaati tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızdan eminiz.” ifadeleri yer aldı.


YUNANİSTAN ÖRNEK GÖSTERİLDİ


Mektupta, Yunanistan’da Olimpiyakos Volou Kulübü’nün Yunanistan Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından, olaya karışan kişiler hakkında cezai soruşturma tamamlanmamış (tamamlanması aylar, belki de yıllar alabilecek) olmasına rağmen, cezaya çarptırılması üzerine UEFA Avrupa Ligi’nden ihraç edilmesi olayına atıfta bulunulduğu belirtildi. Ayrıca “UEFA’nın, üye federasyonlardan biri hızlı ve etkin biçimde disiplin cezasına çarptırdığı için bir kulübü şampiyonalarımızdan ihraç ederken, bir başka üye federasyon gerekli tedbirleri alamadığı için bir kulübü şampiyonalara kabul etmek durumda kalmasına müsamaha göstermeyeceğini anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.” denildi.



“FENERBAHÇE ÇEKİLMEZSE FEDERASYON OLARAK SİZ ÇEKİN”


UEFA Şampiyonlar Ligi Yönetmeliği (2011/2012) hükümlerine göre Nisan 2007’den beri maçın sonucunu etkileyebilecek davranışlar içine giren herhangi bir kulüp şampiyonaya katılma hakkından mahrum bırakılması ve bu mahrumiyetin 1 yıl için geçerli olacağı maddesi hatırlatılarak da, “Mevcut kanıtların ışığında Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon katılma hakkında sahip görünmemektedir. Aynı zamanda bu şartlar altında, Fenerbahçe için uygun hareket tarzı UEFA şampiyonlar Ligi’nden bu sezon çekilmek olarak görünmektedir. Bir diğer seçenek TFF’nin kulübü şampiyonadan çekmesi olabilir.” ifadeleri kullanıldı.


UEFA’DAN TEHDİT KOKAN SÖZLER


Belirtilen önerilere başvurulmadığı ve UEFA’nın (şimdi veya gelecek aylarda) kulüp hakkında disiplin soruşturması başlattığı ve özellikle kulüp şampiyonaya katılma formunda Nisan 2007’den beri şike faaliyeti yürütmediğine dair yalan beyanat verdiği tespit edildiği takdirde, nihai cezaların çok daha sert olabileceği de vurgulandı.


8 YIL CEZA HATIRLATMASI


Nihai cezaların şeklini önceden tahmin etmek mümkün olmamdığı belirtilip, diğer şike vakalarında (örneğin Pobeda vakası) kulüplerin UEFA kulüpler şampiyonalarından 8 yıla varan sürelerde men edildiği de hatırlatıldı.


TFF’YE DİSİPLİN UYARISI


TFF’nin konuyla ilgilenmediği takdirde, “TFF hakkında da ilgili disiplin tedbirlerinin alınacağı konusunda sizleri uyarmak istiyoruz.” şeklinde uyarıda bulunuldu. Mektubun devamında ise”Anlayacağınız üzere, Fenerbahçe’nin bu şartlar altında bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne başlaması, ama şike soruşturması sonucu suçlu bulunması halinde, sonradan şampiyonadan çıkarılması UEFA tarafından kabul edilemez. TFF’den Türkiye’de sürdürülen şike soruşturması çerçevesinde tüm vakalara ilişkin olarak hızlı ve etkin disiplin adımlarını atmasını talep ediyoruz. Fenerbahçe’nin özel durumu hakkında cevabınızı 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü öğlene kadar almayı umut ediyoruz. Saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.


Cornu ise Tahkim’e gitmekle hiç de iyi yapmadılar. Ne yani Yunanistan gibi mi yapalım? dedi. Cornu’nun bu tepkisini bir Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi şöyle yorumladı:  Tahkim Kurulu Fenerbahçe’nin başvurusunu reddederse (ki reddetti) sarı lacivertli takıma UEFA ikinci bir ceza daha verebilir.


‘UEFA’NIN KARARI’ DERSİNİZ!


Şampiyonlar Ligi grupları kura çekiminde UEFA yetkilisi ile Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim arasında geçen diyalog:


Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne aldınız, bize haber bile vermediniz?
Aniden gelişti. Bir Türk takımını aldık, para Türkiye’ye gitsin istedik. Aslında Türkiye’ye iyilik yaptık.
İyilik yaptınız anladım. Bunun için teşekkür ederiz. Ama bizi Fenerbahçe ile karşı karşıya getirdiniz. ‘Bu karardan haberiniz vardı bizi bilgilendirmediniz’ diyorlar. Yani iyilik değil bir anda problem yarattınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ