Haber 16

Filografi sanatı için neler gereklidir?

Filografi sanatı ülkemizde yeni sayılır ama aslında bu sanatın kaynağı Anadolu’ya dayanıyor.

Filografi sanatı için neler gereklidir?
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 16 Şubat 2016
  • Filografi sanatı için neler gereklidir? için yorumlar kapalı
  • 327 KEZ OKUNDU

Filografi sanatı ülkemizde yeni sayılır ama aslında bu sanatın kaynağı Anadolu’ya dayanıyor. Bilindiği üzere Anadolu’da kadınlar pek çok el işi ile uğraşıyor ve filografi de bu sanatlardan birisi. Filografi sanatı eğlenceli bir sanat fakat ciddi bir sabır gerektiren bir iş.

Peki filografi sanatını icra etmek için nelere ihtiyacımız var? Öncelikle elimizde bir tahta zemin olmalı. Bir de özgün veya daha önce filografi yapılmış bir desen. Daha önce filografi ile uğraştıysanız veya bu işte ustalığınız varsa filografi oluşturabilirsiniz. Desen çok önemli değildir. Başlangıçta uygulanmış bir desen tercih etmeniz doğru olacaktır.

 Filografi Teli Açık Buğday 100 gram  Filografi Teli Koyu Mavi 100gr

Zemine deseni nakletmek için kopya kağıdına ihtiyacımız var. Desen nakledildikten sonra belli noktalara çiviler çakılır. Bu çiviler boyanır, çıkmayan ve solmayan boyalara ihtiyacımız var. Ve elbette hangi çivinin etrafından hangi renk geçecekse bu renkte bir boya olmalı. Ardından boyanan çiviler verniklenir ve renklerin solması engellenir. Doğal olarak kaliteli bir verniğe ihtiyacımız var. Ve elbette vazgeçilmez olarak filografi ipimiz olmalı. Filografi iplerinin, d,ğer bir değimle filografi tellerinin de renklerinin solmayacak derecede kaliteli bir malzemeden yapılmış olması gerekiyor. Ardından filografi sanatımızı icra etmeye başlayabileceğimiz standarta erişebiliriz.

Ahşap Hadde Filografi Çivisi 1 kg

Filografi malzemelerini prestijboncuk.com sitemizden temin edebilirsiniz. Filografi tellerinin her renk ve her çeşidi mevcut olup ürünlerimiz filografi sanatının yapısına da uygun olarak üretilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ