Haber 16

Fresh Mesh’te Birand hüznü

Doğan TV Holding’in düzenlediği Fresh Mesh Konferansı’nın ikinci gününde Birand hüznü vardı…

Fresh Mesh’te Birand hüznü
  • Gündem / Son Dakika
  • 18 Ocak 2013
  • Fresh Mesh’te Birand hüznü için yorumlar kapalı
  • 319 KEZ OKUNDU

Doğan TV Holding tarafından düzenlenen ve Medya, Eğlence ve Şov (MESH) dünyasındaki gelişmelerin ele alındığı FRESH MESH 2013 Konferansı ikinci gününde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ı ağırladı.

Konferansın ikinci gününde Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın hayata veda edişi konuşuldu, onunla ilgili anılar dile getirildi. Bakan Bağış, Mehmet Ali Birand’ı anmak için Galatasaray’ın ilk Avrupa kupası maçına gideceğini söylerken, Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Türkiye’nin içe kapalı olduğu dönemlerde bizim dünyaya açılan penceremizdi. Ondan çok şey öğrendik” dedi.

Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Doğan Tv Holding CEO’su İrfan Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen Fresh Mesh 2013, Doğan Tv İstanbul Stüdyoları’nda ikinci gününde devam etti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in sunuculuk yaptığı konferansa, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Tv Holding CEO’su İrfan Şahin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Gümüş dizisinin başrol oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden katıldı. Konferans boyunca Mehmet Ali Birand’ın bir fotoğrafı ekrana yansıtıldı.

HAYATINI ÇOK GÜZEL YAŞADI, ÇOK SEVDİ YAŞAMAYI

Konferansın açılışında, Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da konuşmasının tamamını Mehmet Ali Birand’a ayırdı. Yalçındağ, yaptığı duygusal konuşmada şunları söyledi:

“Mehmet Ali Birand’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Başta eşi Cemre, oğlu Umur, torunu Ali olmak üzere hepsinin başı sağolsun. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun. Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Böyle insanlar kolay yetişmiyor. Mehmet Ali çok büyük bir gazeteciydi, doğuştan gazeteciydi. Çünkü o gazeteciliğin gerektirdiği girişken, atılgan ruha sahipti. Çok çalışkandı, çok üretkendi. Türkiye’nin içe kapalı olduğu dönemlerde bizim dünyaya açılan penceremizdi. O dönemde dünya liderleriyle yaptığı röportajlarla nasıl hepimizin göğsünü kabartmıştı, yüzümüzü ağartmıştı hatırlarsınız. Sektöre onlarca genç başarılı gazeteci yetiştirmişti. Sanki şimdi talebeleri etrafta dolaşıyor gibi. Bende kendi namıma ondan çok şey öğrenmiştim. Her zaman hayat doluydu. Hayatını çok güzel yaşadı. Çok sevdi yaşamı. Ama çok erken ayrıldı aramızdan. Yarım kalan projeleri var. Onun ürettiği bütün belgesellerle yazdığı kitaplarla yakın geçmiş tarihimize, siyasi tarihimize ışık tuttu. Ne kadar şey öğrendik ondan. Gerçek bir demokrattı. Gerçek bir liberaldi. Ama sadece sosyal konulara yaklaşımında veya siyasi görüşlerinde demokrat değildi. Hayata bakışında da çok demokrat, liberal bir insandı. İnsan ilişkilerinde öyleydi. Toleranslıydı. Hakikatten hepimizin öğreneceği çok şey vardı. Çok motiveydi. Aramızdan erken ayrıldı.”

Yalçındağ, programı kesmeyi düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Bugün Fresh Mesh’e devam ediyoruz. Çünkü, Mehmet Ali bu konferansı çok önemsiyordu. ‘İyi ki yapıyorsun Arzuhan’ diyordu. ‘Buna ihtiyacımız var, iki gün bu fikirleri tartışmaya, buradan beslenmeye ihtiyacımız var’ diyordu. Çok inanıyordu katma değer sağlayacağına. Önümüzdeki yılı konuşuyorduk onunla. Önümüzdeki yıl bunu nasıl yapacağımızı konuşuyorduk. Onun için bugün buradayız. Onun ruhu da burada bizimle. Yine mesleğimizi tartışmaya, ileri götürmeye, yeni fikirler üretmeye çabalayacağız, devam edeceğiz. O da bizimle beraber olacak. Hepimizin başı sağ olsun yeniden. Ailesine de, ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

HEPİMİZ ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİZ

Hanzade Doğan Boyner de Mehmet Ali Birand’ın ölümü nedeniyle üzüntülerini belirterek, “Hepimiz onu çok özleyeceğiz” dedi.

BAĞIŞ: ANMAK İÇİN MAÇA GİDECEĞİM

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, panelde yaptığı konuşmanın ilk bölümünü Mehmet Ali Birand’a ayırdı. Bağış, şunları söyledi:
“Bugün, Türk medyasının çok değerli mensubu, benim de yaklaşık 25 yıldır ağabey dediğim, sevdiğim Mehmet Ali Birand’la vedalaşma sürecine girdiğimiz bir gün. Ben kendisiyle ilk defa 1989’da Hürriyetin New York bürosunda çalışırken tanıştım. Ondan sonra hayatımızın her döneminde karşılıklı sevgi, saygı dayanışma içerisinde olduk. 11 Eylül olayları yaşandığında ikiz kulelerin yıkıntısına ilk defa onunla birlikte gittik. 17 Aralık zirvesinde, Türkiye’nin müzakere alma sürecinde, o 45 yıllık beklemeye son verdiğimizde heyecanımızı onunla paylaştık.

‘SÖYLE O EGEMENE…’

Bugüne kadar tanıdığım AB sürecine en çok destek veren en çok inanan, en çok heyecan duyan meslektaşlarınızdan biriydi. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Böyle bir günde medyada şov dünyasını, eğlenceyi konuşmak kolay değil. Ama ona sorsaydık, ‘devam edin, işinizi yapın’ derdi. Kendisi stent değiştirme ameliyatını programlarken, ‘akşam haberlerine yetişecek şekilde ayarlayın’ diyecek kadar mesleğine sevdalı, izleyicisine kavuşma konusunda muazzam heyecan duyan biriydi. Gerçekten hayat doluydu. Geçenlerde bir espri yaptım derbi maçı öncesi. Basın müşavirimi aramış, çok affedersiniz, ‘Söyle o Egemen’e nah oy veririm bir daha ona, Galatasaray’la ilgili öyle sözler söylerse, ilk fırsatta hemen toparlasın’ demiş. Sonra da teşekkür gönderdi. Galatasaray’ın galibiyeti sonrası kutlamamı taktir ettiğini söyledi. İnşallah ilk fırsatta, Mehmet Ali ağabeyimi anmak için bir Galatasaray’ın Avrupa’daki bir maçına gideceğim. Yarın kendisiyle vedalaşacağız ama yeri kolay doldurulabilecek biri kişi değil. Türkiye’de bugün sektörün geldiği noktada onun çok büyük bir emeği, çok büyük payı var. Hepinizin başı sağolsun.”

TÜRK DİZİLERİ DİPLOMATİK ÇIKARLARIMIZ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ

Etkinliği düzenledikleri için Doğan Grubu’na teşekkür ettiğini ve sektörün Türkiye’nin bugün yüz akı sektörlerinden biri haline geldiğini söyleyen Bağış, medyanın gücünü anlatmak için Yunanistan’a eşiyle birlikte yaptığı bir seyahati örnek gösterdi. Bağış ziyaret sırasında kendisini davet eden dönemin Adalet Bakanı olan Yunanistan Dışişleri Bakan Dimitris Avramopulos’un davetini, eşini de ikna ederek kabul ettiğini ve yemeğe evine gittiğini belirtti.
Bağış, sohbetin dönüp dolaşıp Türk dizilerine geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ