Haber 16

“G. Saray’a giderse kanser oluruz”

Burak Yılmaz’ın Galatasaray maçında forma giymemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Taraftar ikiye bölündü.

“G. Saray’a giderse kanser oluruz”
  • Son Dakika / Spor
  • 29 Nisan 2012
  • “G. Saray’a giderse kanser oluruz” için yorumlar kapalı
  • 383 KEZ OKUNDU

Trabzonspor-"G. Saray'a giderse kanser oluruz"

Süper Final’de Şampiyonlar Ligi umudunu sürdürmek için çıktığı Galatasaray karşısında ortaya koyduğu etkisiz futbol ve aldığı ağır mağlubiyetle taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor’a tepki büyük. Yerel basın, “Bu ayıp size yeter. Söylesene Şenol hoca, takım neden oynamıyor?” şeklindeki başlıklarla kötü futbolu eleştirirken, Burak Yılmaz’ın neden oynatılmadığı konusundaki soru işaretleri de sürüyor.

Güneş hatalara kızdı
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında özellikle ilk yarıda yenilen gollerde yapılan pozisyon hataları nedeniyle futbolcularına sert uyarılarda bulundu. Gereksiz yere faul yaptıklarını, Tolga’nın ilk dakikada Necati’ye kaptırdığı topla yaptığı hatanın konsantrasyonlarını bozduğunu ifade eden Güneş, “Hatalarımızla sağladığımız avantajı, yaptığımız gereksiz faullerle verdiğimiz pozisyonları rakibimiz iyi kullandı. Bu hataları daha önce de yapmıştık, yine yapmaya devam ettik. Galatasaray’ın ilk yarıda elde ettiği 3-0’lık skor bizim yardımımızla meydana geldi. Rakibimiz hatalarımız ve top kayıplarımız sonucu 4 gol buldu. Özellikle son goldeki hatamız dikkatimizin ne kadar dağınık olduğunu bize gösterdi” dedi. Güneş, Galatasaray karşısında aldıkları skora rağmen yine de Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak maç için umutlu olduğunu ifade ederek, “Oyun içindeki dalgalanmaları yaşamazsak oradan iyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Burak tartışması
Süper Final’in ilk haftasında Fenerbahçe ile İstanbul’da oynanan karşılaşmada burnunda kırık oluşan ve Beşiktaş maçında forma giyemeyen Burak Yılmaz’ın Galatasaray maçına saatler kala kadrodan çıkarılması da kafalarda soru işaretleri bıraktı. Fenerbahçe maçından sonra Trabzonspor’dan yapılan açıklamada Burak’ın Beşiktaş maçında oynayabileceği belirtilmiş, ancak yıldız futbolcu bu maçta forma giyememişti. Geçen hafta içinde de bir antrenmanda düz koşu yapan ardından Nike’in bir organizasyonu için gittiği İstanbul’dan sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi üzerine iki gün geç dönen Burak, böylece takımla çalışma şansını da kaçırmıştı. Burak’ın İstanbul’da geçirdiği süre içinde önce Selçuk İnan’la ertesi gün de yine Galatasaraylı Ayhan ve Gökhan’la yemek yemesi çeşitli yorumların yapılmasına yol açmıştı. Teknik Direktör Şenol Güneş ise, Burak’ı yüzde yüz hazır olmadığı için kadroya almadığını belirterek, “Düşünce, fizik, maç, ambiyans ve sağlık olarak hazır değildi. Hepsini düşünmek lazım. Bugün itibarıyla maske olmadan oynayacak duruma gelmişti ama son 15 günde sadece 2-3 idman yaptı” ifadesiyle Burak’ı idman eksiği olduğu için oynatmadığını belirtti. Güneş, Burak’ın eski arkadaşlarıyla yemek yemesinin de normal olduğunu ifade ederek, “Ben bunlara bakmam. Oyuna koysaydık ve kötü oynasaydı bu kez farklı senaryolar yazılacaktı. Oradaki maçta Galatasaray’a gol atmıştı. Madem Selçuk arkadaşıydı orda da atmazdı. Böyle şeylere girmeyin” diyerek söylentilere tepkisini koydu.

Bu arada kulüp kaynakları, Güneş’in Burak Yılmaz’ı sadece tek antrenmanda yer alması nedeniyle kadro dışı bıraktığını belirterek, “Burak’ın kadroya alınması bir hafta boyunca antrenman yapan oyunculara haksızlık olurdu” ifadesini kullandı.

Taraftar ikiye bölündü: Burak da Galatasaray’a giderse kanser olurum
Burak’ın Galatasaray maçında oynatılmaması taraftarları da ikiye böldü. İnternet forumlarında konuyu tartışan taraftarların büyük bölümü Burak’ın sakatlığı olmamasına rağmen oynatılmadığını savundu. Taraftarların yorumları şöyle:

“Burak bey 40 gol atıp rekor kıracağım diye adeta kendini paralıyordun. Bu yüzden birçok maçtan puan alamadık. Şimdi ne oldu. Rekorlarından mı vazgeçtin?”, “Burak kardeşim her şeyden önce sağlık gelir, gönlümüz oynamandan yana ama riske de gerek yok”, “Geçen sene kafası sarılı oynuyordu bu sene ne oldu? Çünkü o da kaçacak”, “Kesinlikle yolcu. Artık takım oyunu oynamaya başlarız”, “Gideceği kesinleşti, kendini sağlama alıyor”, “Ne demek riske edilmedi. Colman, Zokora sakatlıktan iyileşti, Burak riske edilmeyecek. Ben bunun altında bir şey ararım arkadaş. 18’e al bari adamı”, “Riske edilmiyorsa demek ki sakatlığı geçti. Sanki Trabzonspor’un Avrupa maçı var da riske edilmiyor!”, “İki maçtır kadroya alınmıyorsa bu demektir ki Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’daki son maçları. Demek sezon sonu bizden ayrılıyor. Kaybettiğimiz öteki isimler gibi Burak’ı da kaybedecek yönetim. İnşallah yurt dışına gider. Galatasaray’a filan giderse kanser olurum valla”, “İyi oldu. Burak’sız daha iyi oynuyoruz”, “Daha gecen sene bu kardeşimiz beyin travması geçirmiş ama yine de oynamıştı. Giray’ın da bu sezon burnu kırıldı 3 gün sonra oynadı. Bence Burak satıldı ve sakatlanmasın diye oynatmıyorlar. Yoksa böyle kritik bir maç öncesi ne isi var reklam çekimlerinde üstelik İstanbul’da. Yazık koskoca Trabzonsporum’a”.

61. dakikayı yine yazmadılar
Trabzonspor’un Süper Final’in ilk haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmanın 61. dakikasında Sow takımının ikinci golünü kaydetmiş, Trabzonspor resmi internet sitesi ise maç yazısında golün dakikasını 60 olarak yazmıştı. Dün akşamki karşılaşmada da 61. dakikada Eboue’nin ayağından 4. golü yiyen Trabzonspor’da resmi internet sitesinin bu golün dakikasını da maç yazısında 62 olarak belirtmesi dikkat çekti.

Yerel basın ateş püskürdü: bu ayıp size yeter
Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler, Galatasaray yenilgisinin ardından attıkları manşetlerde Teknik Direktör Şenol Güneş ve futbolculara adeta ateş püskürdü. Günebakış Gazetesi, “Bu Trabzonspor kadınları bile çıldırttı. Söylesene Şenol hoca, bu takım neden oynamıyor”, Karadeniz Gazetesi, “Bu ayıp size yeter. Muhteşem taraftara bakın da utanın”, İlkhaber Gazetesi, “Yere çakıldık”, Taka Gazetesi, “Buraksız-Ruhsuz, Azap Gecesi”, Ekspres Gazetesi ise, “Avni Aker’de süper eziyet. Aslan pençesi ağır geldi” başlıklarıyla karşılaşmayı okuyucularına duyurdu. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ