Haber 16

Gaffar Okkan gözyaşlarıyla anıldı!

Diyarbakır’da 10 yıl önce şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, saldırının düzenlendiği yerde anıldı. Saldırının gerçekleştiği yere karanfiller bırakıldı.

Gaffar Okkan gözyaşlarıyla anıldı!


Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile korumaları şehit edildikleri yerde anıldı. Anma törenine katılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, “Kendisi bir çığır açtı ve insanların gönlüne girdi. Kalıcı olmak böyle oluyormuş” dedi.


Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, korumaları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş, 24 Ocak 2001’de emniyet müdürlüğünden valiliğe giderken Sezai Karakoç Bulvarı’nda kurulan hain pusuda şehit edilmişti. Emniyet Müdürü Okkan ile korumaları ölümünün 10. yıl dönümünde Diyarbakır’da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Olayın yaşandığı yerde, Şehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda düzenlenen anma törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve yardımcıları, şehit aileleri, gaziler, öğrenci ve vatandaşların yanı sıra emniyet personeli katıldı.


Anma töreni şehitler için saygı duruşundan sonra olay yerine karanfiller bırakıldı. Burada bir konuşma yapan emniyet müdürü Sağlam, Ali Gaffar Okkan’ın hala gönüllerde yaşandığı söyledi. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın bir çığır açtığını belirten Sağlam, “Kendisi bir çığır açtı ve insanların gönlüne girdi. Zihniyet değişiminin başlangıcını oluşturdu. Ve kendisinin açtığı yol giderek genişliyor. Demek kalıcı olmak böyle oluyormuş. Kendisine ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.


EV VE İŞYERİNE ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFYARI ASILDI


Şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan, Diyarbakırlılar tarafından oldukça seviliyordu. Diyarbakırspor’un da kulüp başkanlığını yapan Okkan’ı şehirde 7’den 70’e herkes seviyordu. Anma töreninin yapıldığı yerdeki ev ve işyerlerinden şehit Okkan’ın fotoğrafları asıldı. Diyarbakır’ın bir çok yerinde esnaflar Okkan’ın unutmadığını göstermek için beraber çektirdikleri hatıra fotoğrafını camlara astı. Diyarbakır’da hemen her evde şehit Okkan’ın fotoğrafının asılı olduğunu görmek mümkün. Okkan ve şehit arkadaşları için Diyarbakır’da mevlit okutulacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ