Haber 16

Gaz bombasını metroya eylemciler atmış

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında protestolarını şiddet eylemine dönüştüren grupların görüntüleri güvenlik kameralarına tespit edildi.

Gaz bombasını metroya eylemciler atmış
  • Son Dakika / Yerel Haberler
  • 07 Haziran 2013
  • Gaz bombasını metroya eylemciler atmış için yorumlar kapalı
  • 366 KEZ OKUNDU

Ankara’da Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek için düzenlenen gösterileri şiddet eylemine dönüştüren grupların görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.


Görüntülerde, gazdan etkilenen göstericilere müdahale için alana girmek isteyen ambulansı durduran grubun araçta arama yapması yer alıyor. Vatandaşa bir an önce tıbbi müdahalede bulunmak isteyen sağlık ekibi, arama nedeniyle alana girmekte güçlük çekiyor. Kolej Kavşağı’nda ise itfaiye aracının etrafını saran kalabalık, aracın alevlere müdahale için alana girmesini engelliyor.


Bir başka görüntüde ise yüzü maskeli kişiler, gaz bombalarını metro istasyonuna atarken kameraya yansıyor. Bir vatandaşa ait iş makinesini ele geçiren gruplar, iş yerlerine zarar verirken, polise taş ve molotofkokteyli atarken görüntüleniyor.


Atatürk Bulvarı’nda çekilen bir başka görüntüde ise kalabalık bir grup, etrafını sardıkları çevik kuvvet mensubu polise linç girişiminde bulunuyor. Polis, gruba müdahale eden sağduyulu göstericilerce kalabalığın elinden alınıp ambulansa götürülüyor.


Polislerin gazdan etkilenen vatandaşlara ve göstericilere yardım ettiği anlar da güvenlik kameralarına yansıyor.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ