Haber 16

Gemlik’te meydan kapatıldı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde TUHAD-FED, BDP ve DTK’nın desteği ile yapmayı planladığı yürüyüş öncesinde denetimler arttırıldı. Gemlik’te İskele Meydanı kapatıldı.

Gemlik’te meydan kapatıldı!

Alınan bilgilere göre, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu’nun (TUHAD-FED), BDP ve Demokratik Toplum Kongresi desteği ile yapmayı planladığı ‘Gemlik Yürüyüşü’ sebebiyle jandarma ve polis Orhangazi’de de sıkı denetimler yapıyor.

Bursa Valiliği tarafından yasaklandığı açıklanan yürüş için, Bursa Jandarma Alay Komutanlığı, Tuzla Komando Birliği, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Ekipleri, bomba imha ekipleri, bomba arama köpekleri ile birlikte Orhangazi Süpürgelik mevkisinde, yol kontrollerine başladı.

Yaklaşık 400 kişilik güvenlik görevlisi ile birlikte yürütülen kontroller Orhangazi’de saat 24.00;den itibaren sıklaştırıldı. Süpürgelik mevkisinde, Bursa-İstanbul karayolu üzerindeki tüm araçlar durdurularak aramadan geçirildi. Özellikle toplu taşıma araçlarında, güvenlik güçleri arama ve kimlik kontrolleri yaptı. Kontrollerin sabaha kadar devam edeceği açıklandı.

YALOVA’DA POLİS VE JANDARMA KONTROL NOKTASI OLUŞTURDU

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ”Büyük Gemlik Yürüyüşü” adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüş nedeniyle, Yalova’da sabah erken saatlerden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre kentin, Kocaeli ve Bursa girişlerinde polis ve jandarma ekiplerince önlem alındı.

Kentte, Topçular Feribot İskelesi ile Yalova-Bursa yolundaki Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde kontrol noktası oluşturan emniyet ve jandarma, otobüsler başta olmak üzere özellikle yolcu taşıyan araçları durdurarak kimlik ve plaka sorgulaması yaptı.

Şüpheli görülen araçlarda arama yapılırken kontrol noktalarında 500 polisin görev yaptığı belirtildi.

GEMLİK’TE İSKELE MEYDANI GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ”Büyük Gemlik Yürüyüşü” adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüşle ilgili olarak, terör örgütünü protesto etmek için zaman zaman toplanan gruplar yüzünden İskele Meydanı, giriş çıkışlara kapatıldı.

Gemlik İskele Meydanı’nda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı.

Bir süre sonra sayıları yaklaşık 100’e ulaşan gruptakiler, polisin uyarısı üzerine ara sokaklara dağıldı.

Gösterici grubun tekrar toplanması ve slogan atmaya başlaması üzerine İskele Meydanı, polis kordonuna alınarak, giriş çıkışlara kapatıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ