Haber 16

Genel Seçimler Erken’e Alınabilir

2011 seçimleri erken bir tarihe çekilebilir. Açıklama Avrupa Konseyi Parlementerler Başkanı Çavuşoğlu’ndan geldi.

Genel Seçimler Erken’e Alınabilir
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Ağustos 2010
  • Genel Seçimler Erken’e Alınabilir için yorumlar kapalı
  • 307 KEZ OKUNDU


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 2011 genel seçimlerinin temmuz ayında yapılacağını hatırlatarak, “Erken seçim söz konusu değil ama sıcaklar göz önüne alınarak belki bir ay öne alınabilir” dedi.
Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesinde esnafı ziyaret ederek, 12 Eylül’de yapılacak referandum konusundaki görüşlerini anlattı.  Çavuşoğlu, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Alanya’ya gelerek Cuma Pazarı’nı gezdi.

Ziyaretlerinin ardından basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, referandum sürecini değerlendirdi.

“SEÇİMLER BİR AY ÖNE ÇEKİLEBİLİR”


Sıcak hava nedeniyle referandum çalışmalarının zorlu geçtiğine değinen Çavuşoğlu, genel seçimin temmuz ayında yapılacağına değinerek, şöyle konuştu: “Milletvekili olarak sıcak havada dolaşmaya alıştık ama gerçekten sıcakta vatandaşımız da çok yoruluyor. Geçenlerde bir bakanımızın açıklaması vardı, (Belki bir ay öne alınabilir) diye. Yani erken seçim söz konusu değil ama sıcaklar göz önüne alınarak belki bir ay öne alınabilir. Tabii bunun kararını ben verecek değilim.

“TAKVİM DEĞİŞMİZ OLMAZ”


Biz iki dönemdir seçimleri zamanında yapıyoruz. Daha önce de cumhurbaşkanlığı seçiminde, meclis tatil olduktan sonra seçim kararı aldık. Dolayısıyla yine takvim olarak zamanında yapmış olduk. Şimdi yine 4 yılda yapacağız ama bir aya öne alınması bir şey değiştirmez. Ben böyle bir fikri savunurum ve her yerde söylerim. Başbakanımıza da bu düşüncelerimi anlatırım ve de desteklerim.

Şimdi bu sıcağa ve zorluklara rağmen bölgemiz Antalya’da dolaştığımız her yerde ‘evet’ yönünden, yani Anayasa paketine destek yönünden ciddi bir eğilim ve destek görüyoruz. Demek ki Antalyalıların Türkiye’de bilinen imajı hala korunuyor. Antalya, demokrasiye sahip çıkan, antidemokratik müdahalelere her zaman ters tepki veren ve demokrasinin yanında olan bir kenttir. Antalya halkı böyledir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ