Haber 16

Gezen’den ödül gecesinde küstahlık

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin gecesine Müjdat Gezen damga vurdu. Gecede selamla dalga geçen Gezen, Ak Parti seçmenine de üstü kapalı hakaret etti.

Gezen’den ödül gecesinde küstahlık
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 02 Mayıs 2012
  • Gezen’den ödül gecesinde küstahlık için yorumlar kapalı
  • 275 KEZ OKUNDU

Bu yıl 16. sı düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törenle sahiplerine verildi. Gösteriye dönüşen törene Müjdat Gezen’in ‘oyunculuğu‘ damgasını vurdu. Gezen öyle bir ‘oyunculuk‘ sergiledi ki istisnasız herkesin gözleri doldu!

Sahne şöyleydi: Nedret Güvenç‘e Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nü vermek için yavaş yavaş ilerleyen Gezen; saçlarını yapıştırmış, bıyığını bademleştirmiş, gömlek düğmelerini gırtlağına kadar iliklemiş ve pantolonunun paçalarını kısa tutmuştu ki açık renk çorapları rahatça seçilsin… Ellerini göbeğinin üzerinde birleştirip “Selamün Aleyküm” diye söze başladı ve ekledi: “Merhume Afife Jale Hanım’ın aziz hatırasına binaen buradayım. Tensip buyurulan buhediyeyi vermek bana nasip oldu. 20 yıl temizlik işlerinde çalıştıktan sonra yönetim kuruluna getirilmem sebebiyle…”

Sözde ‘muhafazakâr’ bir belediye çalışanı tiplemesiyle karşımızda duran Gezen, elini uzatan Nedret Güvenç Hanımefendi ile tokalaşmayı reddedip elini göğsüne götürerek teşekkür etti. Gezen’in baştan sona bir kurgu olan bu tavrı, bir ayrımcılık ve aşağılama örneği olarak kayıtlara geçerken, bir bakıma Başbakan’ın o sert tavrını da haklı çıkarıyordu. Böylece Müjdat Gezen, ‘oyunculuğu’yla herkesin gözlerini doldurarak ‘ustalığını’ bir kez daha kanıtlamış oldu!

Yalnız o gözlerin kimi kahkahadan, kimi şaşkınlıktan, kimi hüzünden doldu. Kahkahanın sebebini herkes tahmin edecektir ama şaşkınlık ve hüzün için töreni heyecan içinde takip eden üniversite öğrencisi Gözde’ye kulak vermeli. Ona kulak vermeli çünkü o 21 yaşında sıradan bir tiyatro izleyicisi, aslında tiyatronun var oluşunun sebebi. Gezen’e verilecek en iyi cevap belki de onun bu içten sözleriydi: “Olan biteni derinlemesine bilmiyorum ama geçen gece Muhsin Ertuğrul Sahnesi önündeydim ben. Sevdiğim oyuncuları desteklemek için. Çok üşüyene kadar… Çünkü neredeyse her hafta bir oyun izliyorum ve hayatımın böylece sürüp gitmesini istiyorum. Biletler 30 lira olursa bunu yapamam. Şehir Tiyatroları’nın özelleşmesinden bu sebeple korkuyorum. Ama bu akşam dünya başıma yıkıldı. Aynen. Sanki biri, bir oyuncu çıkıp dedeme, babama ve kasabamdaki selama küfretti.”

HALDUN DORMEN’DEN GÖNDERME

Önceki gece gerçekleştirilen ödül töreninin açılışını tiyatro oyuncusu ve Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen yaptı. Dormen “Tiyatro her zamankinden daha canlı, her hafta perde açan 300’e yakın tiyatro var. Bizlere sert davranan siyasetçilere, Atatürk’ün ‘Efendiler! Bakan, Başbakan hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz… Ancak sanatçı olamazsınız’ sözünü hatırlatmak istiyorum” dedi.

KORHAN ABAY TAKLA ATTI

Dormen’in ardından sahneyi gecenin sunuculuğunu üstlenen Korhan Abay, devraldı. Abay sözlerine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e atıfta bulunarak başladı. “Nereden bileceğim bu gece mutlu olduğunuzu, bir kişi bile takla atmadı” diyen Abay, “Ben Afife Ödülleri Töreni’nde olduğum için gerçekten mutluyum” dedi ve takla attı.

Bir anda salondan kahkahalar yükseldi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ