Haber 16

Girecek delik arıyorlar!

Kandil’e yönelik hava operasyonun ardından hükümet kanadından gelen “Kara harekatı her an olabilir” şeklindeki ….

Girecek delik arıyorlar!
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Eylül 2011
  • Girecek delik arıyorlar! için yorumlar kapalı
  • 229 KEZ OKUNDU

Kandil’e yönelik hava operasyonun ardından hükümet kanadından gelen “Kara harekatı her an olabilir” şeklindeki açıklamalar, terör örgütü PKK kanadında paniğe neden oldu. Yaşadıkları mağaraları terk eden teröristler, taş delme makineleriyle yeni mağaralar açıyor.


PKK, sınıra yakın kamplarının etrafına, helikopter inmesi muhtemel düzlüklere ve kara birliklerine karşı mayınladı.


HİLTİLERLE KANDİL’E MAĞARA


Bugün’ün haberine göre, sınırın sıfır noktasına askeri birliklerin sevkiyatı sürüyor. Sınırdaki gözetleme kuleleri ile bölge tam zamanlı olarak denetim altına alınırken askeri sevkiyat ve hazırlıklar PKK kanadını telaşlandırdı.


PKK, önlem olarak silah ve mühimmatlarını yığdığı ve barınma amaçlı kullandığı Kandil dağındaki mağaraların birçoğunu terk etti. Taş delme aracı olan ‘hiltilerle’Kandil dağına daha derin ve geniş birçok mağara açıldığı öğrenildi. Teröristlerin güvenli bölgeler oluşturmaya çalıştığı kaydedildi. Daha küçük birlikler halinde hareket ettiği aktarılan teröristler, kayıpları azaltmak için kamplardaki yoğunluğu da köylere doğru kaydırdı.


BİR TANE MOBESE YOK


Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerindeki PKK kampları etrafında mayınlarla önlem alındığı belirtildi. Teröristlerin Türkiye’ye geçiş noktalarına yakın noktalarda bulunan bu terör yuvalarının etrafı mayınlarla çevrildi. Kara harekatı durumunda, PKK’nın üst yapılanması olan KCK’nın gençlik yapılanması Öz Savunma Birlikleri’yle (HPG) Doğu’da eylem hazırlığında olduğu belirtildi. HPG’li teröristlerin kanlı eylem planlarına karşın terörle mücadelenin yoğun yaşandığı sınıra yakın ilçelerin hiçbirinde V kamerası olmadığı öğrenildi. Bu durumun Türkiye’ye sızan PKK’lıları takip etmekte sıkıntıya yol açtığı belirtildi. Bölgede mayınlara karşı geliştirilen Kirpi adlı zırhlı araç ile ağır silah ve teknolojik imkana sahip olmayan polislerin şehirlerde PKK’ya karşı savunmasız kaldığı vurgulandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ