Haber 16

Gizli tanık evde unutuldu

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davada bugün gizli bir tanık dinlenecekti. Ancak polisin gizli tanığı almayı unuttuğu ortaya çıktı.

Gizli tanık evde unutuldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Şubat 2010
  • Gizli tanık evde unutuldu için yorumlar kapalı
  • 305 KEZ OKUNDU


Mahkemede bugün dinlenilmesi beklenen ‘gizli tanık’ mahkemede sert tartışmalara neden oldu.Müdahil avukatların gizli tanığın dinlenip dinlenmeyeceğini sorması üzerine Mahkeme Başkanı Canak, “Bana gizli tanık geldi diye not geldi ama gelmemiş. Gizli tanık evde polis bekliyor. Polis burada gizli tanığı bekliyor.Ben ne yapayım?” diye serzenişte bulundu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın öğleden sonraki bölümünde cinayet yerindeki Akbank ATM ve Saray Kumaşçılık’a ait güvenlik kamera görüntüleri izlendi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE ŞÜPHELİ İKİNCİ KİŞİ

Müdahil avukatlardan Deniz Tuna, kamera kayıtlarında şüpheli başka bir kişinin daha olduğunu ve bu kişi ile biri yaşlı biri ise orta yaşlı olmak üzere iki kişinin görüştüğünü belirterek, bu kişinin görüşmelerine ilişkin telefon kayıtlarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) istenildiğini ancak kişisel bilgi olduğu gerekçesiyle bu talebin kabul edilmediğini söyledi.

Kayıtlarda Ogün Samast’ın cinayet sonrası kaçış görüntüleri de izlettiren avukat Deniz Tuna, görüntülerdeki şüpheli kişilerin
Samast’ın peşinde birilerinin olup olmadığını kontrol ettiğini önü sürdü.

SAMAST’TAN ARKADAŞLARINA; “MEŞHUR OLUYORUM LAN…

Görüntülerin izlettirilmesi sırasında kendini kamerada gören Ogün Samast, arkadaşlarına dönerek, “Ben miyim lan? Meşhur oluyorum lan“dedi. Ayrıca görüntülerdeki şüpheli kişilerle ilgili Erhan Tuncel, Ogün Samat’a ‘Tanıyor musun?’ diye sorunca Samast, “Ne tanıyacağım ya…” diye konuştu.

3 TANIK DİNLENDİ

Kamera kayıtlarının izlenmesinin ardından Ogün Samast’ı İstanbul Esenler Otogar’ında karşıladıkları iddia edilen ve cinayetten 12 gün sonra hem emniyet hem de savcılık tarafından tanık olarak dinlenen Turan Meral, Orhan Özbaş, Kaan Gerçek mahkemece de dinlendi.

TANIK TURAN MERAL

Tanık Turan Meral, Ogün Samast’ı otogarda karşılamadıklarını iddia ederek, “Orhan ismindeki arkadaşımız internetten tanıştığı bir arkadaşının İstanbul’a geleceğini söyledi. Ben, Kaan, Mesut ve Orhan birlikte Orhan’ın arabasıyla Bayrampaşa’daki Ada Parkı’nın kapısına gittik. Burada, Ogün Samast’ı aldı. Önce Eyüp sahilde biraz dolandık sonra Gaziosmanpaşa’ya gittik. Ogün Samast dayısının yanına gideceğini söyleyerek, ayrıldı. Cinayeti Ogün Samast’ın işlediğini birkaç gün sonra televizyondan gördüm. Arkadaşlarla inanamadık. Birlikte olduğumuz sırada normal muhabbet oldu. Ne silah ne de fotoğraf gösterdi” dedi.

Cinayette sonra emniyette alınan ifadesinde Ogün Samast’ın kendilerine silah göstererek birini vurmaya geldiğini söylediği hatırlatılan Meral, “Şu an verdiğim ifade doğrudur” dedi.

SANIKLAR, TANIKLARA TALİMAT VERİYOR İDDİASI

Duruşmada söz alan müdahil avukatlardan Kezban Hatemi, tutuklu sanıkların içeriye alındığı sırada tanıkların yanlışlıkla sanıkların arasında oturduğunu ve sanıkların onlara talimat verdiğini iddia etti. Bunun üzerine, tutuksuz sanıklardan Coşkun İğci, söz alarak olanları doğruladı. Bunun üzerine bazı müdahil avukatları, Dink davasında başından beri ihmallerin olduğunu belirterek, bu konuda tedbir alması gereken ancak bunu ihmal eden güvenlik birimleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını istedi.

TANIK ORHAN ÖZBAŞ

Turan Meral’in ardından Orhan Özbaş tanık olarak dinlendi.Mahkeme Başkanı Erkan Canak ilk olarak Özbaş’a “Sanıkların yanına oturduğunda sana bir şey dediler mi?” diye sordu.

Özbaş’da, “Ogün ile konuştuk. Yaktın bizi dedim. O da 3 yıl ben yattım. 5 yıl da sen yat” dedi. Ogün Samast ile internette olaydan 9 ay önce tanıştıklarını ifade eden Özbaş, “İstanbul’a geldiğinde aradı. Sonra Adapark’tan aldım. Eyüp ve Gazi Mahallesi’ne gittik.Resim gösterdi. Hrant Dink’in resmiymiş herhalde. Vuracağını söyledi. İnanmadım. Laz şivesi olduğu için gülüp geçtim” dedi.

SAMAST ‘ESRAR ALDIĞINIZ ADAM KİM?’ DİYE SORDU

Söz alan Ogün Samast, tanık Orhan Özbaş’a, “Beni İstanbul’da aldıktan sonra bir okulun önünü gittik. Okulun önünde esrar aldığı adam kimdi? Buna cevap versin?” diye sordu. Tanık Özbaş da, ‘Yok böyle bir şey’ diye yanıt verdi.

CİNAYET SİLAHI GÖSTERİLDİ

Öte yandan bütün tanıklara Ogün Samast’ın cinayette kullandığı silahı daha önce görüp görmedikleri soruldu. Tanıklardan sadece Orhan Özbaş silahı Ogün Samast’ta gördüğünü söyledi.

BAŞKANIN GİZLİ TANIK SERZENİŞİ

Mahkemede bugün dinlenilmesi beklenen ‘gizli tanık’ mahkemede sert tartışmalara neden oldu. Mahkeme Başkanı Erkan Canak ile müdahil avukatları arasında sık sık gizli tanık polemiği yaşandı. Müdahil avukatların gizli tanığın dinlenip dinlenmeyeceğini sorması üzerine Mahkeme Başkanı Canak, “Bana gizli tanık geldi diye not geldi ama gelmemiş. Gizli tanık evde polis bekliyor.Polis burada gizli tanığı bekliyor.Ben ne yapayım?” diye serzenişte bulundu.

SAMAST: ANLATILANLAR DOĞRU HATTA EKSİK

Tanıklardan sonra söz verilen Ogün Samast, “Anlatılanlar doğru hatta eksik söylendi. Esrar konusunu eksik söylediler. Başka bir şey demiyorum.” diye konuştu.

AVUKATLAR TANIKLARIN TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Söz alan müdahil avukatlar, tanıklardan Turan Meral ile Kaan Gerçek’in ‘yalancı şahitlikten’ tutuklanmasını talep etti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ