Haber 16

Göbek yağlarından kurtulmanın yolları

Kilo arttıkça şişmanlığın yol açtığı hastalıklar da artmaktadır… İşte göbeğinizi inceltmenin ve hastalıklardan kurtulmanın yolları.

Göbek yağlarından kurtulmanın yolları
  • Sağlık / Son Dakika
  • 07 Mayıs 2011
  • Göbek yağlarından kurtulmanın yolları için yorumlar kapalı
  • 284 KEZ OKUNDU


Günümüzde, gelişen teknoloji ve beslenme alışkanlığındaki değişiklikler şişmanlık yani obezite sorununu da beraberinde getirmiştir. Kilo arttıkça şişmanlığın yol açtığı hastalıklarda artmaktadır.


Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Dr. Ayşe Nur Tekin, Eklem, kalp damar hastalıkları, solunum ve sindirim sistemi rahatsızlıkları, diyabet gibi endokrin bozukluklar ile bazı kanserlerde ve bunlara bağlı ölümde artış görülmektedir dedi ve şöyle ifade etti, Kilo fazlalığı olduğunda neler yapılabilir? Şayet genel bir şişmanlık söz konusu ise kişiye özgü bir diyet ve egzersiz program uygulanır. Kişiye özgü programlarda boy, kilo, yaş, metabolizma hızı, kan tablosu, hormonlar, kolestrol düzeyine göre bir tedavi programı hazırlanır.


Dr. Ayşe Nur Tekin, Şişmanlığı belirlemenin pratik yollarından biri göbek ölçümüdür dedi ve şöyle devam etti “ Erkeklerde göbek çevresi en fazla 102 cm kadınlarda 88cm olmalıdır. Vücudumuzda en çok karın çevresinden biriken yağlar tehlikelidir. Çünkü karındaki yağlar ve bacaklardakilerden farklı olarak kalp damar sağlığı açısından zararlı maddeler salgılarlar.


Karın bölgesindeki yağlar genel zayıflama programları ile eritilmeye çalışılırken bölgesel olarak da zayıflamak mümkündür. Belli bir bölgedeki yağ artışı için zayıflamada yeni yöntemlerden biri olan kavitasyon tekniği kullanılabilir’’ diye konuştu.


Tekin, Kavitasyon işleminde ultrsonik ses dalgaları ile yağ hücreleri parçalanıp vücuttan atılabilecek şekilde sıvı forma geçerler. Yağ hücresi dışındaki diğer hücreler bu işlemden etkilenmezler dedi. Tekin “ Güvenli bir yöntem olup kişi uygulama esnasında herhangi bir rahatsızlık hissetmez. Karın, bel, basen, bacak, kol, sırt, ayak bilekleri ve gıdı bölgesine uygulanabilir. Ancak bu uygulamadan sonra yağların damarlara doğru gitme işlemini sağlamak için beraberinde lenf drenajı da uygulanmalıdır. Parçalanmış olan yağlar vücuttan böbrekler yoluyla atılır. Genelde 6-8 seans yeterli olmakla beraber 10 seansa kadar çıkabilir.’’diye belirtti.


Bölgesek zayıflamayı hızlandırmak için kavitasyonla birlikte fizik tedavide kullanılan elektroterapi, magnetik alan, lenf drenajı, vakum, gravitasyonel vibrasyon, masaj ve egzersiz gibi yöntemler kombine edilebilir’’ dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ