Haber 16

Göçükten 3 işçi kurtarıldı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Dük Köyü’ndeki kömür madeninde grizu patlaması nedeniyle 19 işçi göçük altında kaldı.


Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Dük Köyü’ndeki kömür madeninde grizu patlaması nedeniyle 19 işçi göçük altında kaldı. Dük Madencilik İşletmesi’ne ait kömür ocağında, 220 metre derinlikte akşam vadiyasında çalışırken meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan işçilere, yoğun gaz nedeniyle ulaşılamazken, bölgeye Zonguldak ve Tunçbilek’ten deneyimli kurtarma ekipleri sevk edildi.

 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER – TIKLA

Ali Hikmet ÖZTAŞKIN – Bülent CİVANOĞLU – Uğur USLUBAŞ / AHT

Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Dük Köyü’ndeki maden ocağında saat 20.30 sıralarında metan gazı sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu, 220 metre derinlikte akşam vardiyasında çalışan işçilerin hepsi göçük altında kaldı. Çevre köylerden gelip madende çalıştıkları öğrenilen işçilerin yakınları olayı duyar duymaz kömür ocağına gelerek yardım etmek istedi. Ancak bir süre sonra yoğun gazdan zehirlenen 13 köylüye, kömür ocağı çıkışında sağlık ekiplerince müdahale etti.

Daha sonra gündüz vardiyasında çalışan ve göçük altında kalan arkadaşlarını kurtarmak için içeri giren 3 işçi de gazdan etkilendikleri için hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen madenciler Ahmet Karabacak, Muhsin Arıçiçek ve Hasan Dönmez Mustafakemalpaşa Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

VALİ HARPUT: ”ZONGULDAK VE TUNÇBİLEK’TEN DE TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ”


Bursa Valisi Şahabettin Harput, göçük haberini alır almaz Bursa’dan kurtarma ve jandarma ekiplerinin bölgeye gönderildiğini belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iletişim kurularak, bu tür olaylarda daha deneyimli olan Zonguldak ve Tunçbilek’ten takviye ekiplerin de bölgeye hareket etmesinin sağlandığını kaydeden Harput, ”İlk bilgilere göre, 15-20 işçinin göçük altında olduğu ifade etti. Umarım, kurtarma çalışmaları başarılı olur. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İŞÇİLER İÇİN İÇERİ HAVA VERİLİYOR

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, mahsur kalan işçiler için içeriye yoğun şekilde hava verildiğini belirterek, metan gazı patlaması nedeniyle meydana gelen göçüğün ardından kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

BAKAN DİNÇER HELİKOPTERLE GİTTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, göçüğün meydana geldiği maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine gitti.

ZONGULDAK’TAN HELİKOPTERLE KURTARMA EKİBİ

Göçükte kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarına katılmak için Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) 16 kişilik kurtarma ekibinin helikopterle Bursa’ya gönderileceği bildirildi. TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, kurtarma ekibinde görevli 3’ü maden mühendisi ve 1’i maden teknikeri toplam 16 kişilik kurtarma ekibinin harekete hazır olduğunu söyledi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na gelmesi beklenen helikopterle ekibin Bursa’ya gideceğini belirten Onur, ”Kurumun Denizli’de eğitimde bulunan 1’i mühendis 3 kişilik ekibi de eğitimi bırakarak kara yoluyla Bursa’ya hareket etti” dedi.

KÜTAHYA’DAN DA DESTEK

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesinin uzman arama kurtarma ekibi de göçükteki kurtarma çalışmalarına katılmak üzere olay yerine hareket etti. GLİ Müessesesi Eğitim ve İş Güvenliği Şube Müdürü Refik Kocaman önderliğinde 24 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, saat 22.30’da Tavşanlı’dan araçla yola çıktı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ