Haber 16

Gökçek’in Ankara’yı değiştirme planı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın 6 ayda değişeceğini söyledi..

Gökçek’in Ankara’yı değiştirme planı!
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 27 Aralık 2010
  • Gökçek’in Ankara’yı değiştirme planı! için yorumlar kapalı
  • 345 KEZ OKUNDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek tarafından Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi. Gökçek, Ankara’nın önümüzdeki altı ay içerisinde değişeceğini söyledi.


Gençlik Parkı Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Melih Gökçek, yaptığı konuşmada, 91 sene önce bugün Mustafa Kemal ve arkadaşları ile seymenlerin heykellerinin bulunduğu parkın olduğu Dikmen sırtlarının bulunduğu yere, Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiğini anımsatarak, ”3 bin atlı, 750 yaya seymen, Atatürk’ü coşkuyla karşıladı. Öyle zannediyorum ki Atatürk’ün Ankara’ya olan zaafiyeti, sevgisi o tarihte başladı. Çünkü oradaki o coşku, kendisine gösterilen muhabbet Ankara’nın arkasından başkent olmasını getirdi ve Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’yı başkent olarak bize hediye etti” dedi.

“ANKARA CİDDİ ADIMLAR ATTI”


Kendilerine düşen görevin Ankara’yı çok daha güzele, ileriye götürebilmek için ellerinden gelen gayreti sarf etmek olduğunu ifade eden Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, bu konuda çok ciddi adımlar attığını ve bunun neticesini de özellikle Büyükşehir Belediyesine verilen ödüllerle ispatladıklarını söyledi.


Geçen yıl Avrupa Konseyi’nden ”Büyük Avrupa” ödülünü, onun öncesinde de ”Avrupa Diploması”, ”Avrupa Şeref Bayrağı” ve ”Avrupa Şeref Plaketi” ödüllerini aldıklarını anlatan Gökçek, ”Dünyada bu dört ödülü 8 senede alan ikinci bir kent yok. Allah bize nasip etti. Bu ödülleri alan üç kent var, Lahey ve Viyana 25’er senede almış üçüncüsü biz. Bu Ankara’nın nereye geldiğini ve özellikle Ankara için Atatürk’ün vermiş olduğu hedefin bu tarihlerde nasıl yakalanıp yakalanmadığını gösteriyor. Bu yıl içinde de geçen ay yeni bir ödül aldık. Bu da Akdeniz Ülkeleri Asamblesi tarafından belediyeler için verilen mükemmeliyet ödülüdür” diye konuştu.


”6. AYDAN İTİBAREN ANKARA’YI DEĞİŞİK GÖRECEKSİNİZ”


Ankara’nın çok değiştiğini ve değişme yolunda süratle ilerlediğini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:


”Gelecek 5 yıl içinde Ankara’nın daha iyi gelişmesi için bakanlarımızın ve milletvekillerimizin desteğiyle EXPO’yu almak istiyoruz. Bilişim Vadisini getirmek, uluslararası bir hayvanat bahçesini Ankara’da inşa etmek istiyoruz. Fuar alanını 2011’de devreye sokmak ve Disneyland olayını gerçekleştirmek istiyoruz. Son olarak da inanç turizm açısından çok önemli olan Hacı Bayram ve civarını düzenlemek şartıyla güzel bir Ankara’yı bulacağız. 6. aydan itibaren inşallah Ankara’yı değişik göreceksiniz. Nasıl göreceğinizi söylemiyorum, bu sürprizi önümüzdeki aylarda göreceğiz. 6. aydan itibaren Türkiye’nin değişik bir kentine tanık olacaksınız.”


Gökçek, konuşmasını ”Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı bir kez daha sunuyorum ve Atatürk’e Ankara’ya hoşgeldin diyorum” diyerek tamamladı.


Konuşmanın ardından Atatürk’ün Ankara’ya gelişine ilişkin belgesel film sunuldu. Seymen kukla gösterisinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi seymen ekibi gösteri sundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ