Haber 16

Google sapla samanı ayırıyor

Google, halen tüm internet sitelerin en büyük ziyaretçi kaynağı. İnternet kullanıcılarının değişen alışkanlıkları…

Google sapla samanı ayırıyor
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 16 Ağustos 2011
  • Google sapla samanı ayırıyor için yorumlar kapalı
  • 378 KEZ OKUNDU

Google, halen tüm internet sitelerin en büyük ziyaretçi kaynağı. İnternet kullanıcılarının değişen alışkanlıkları, arama motorunun ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor.


Öyle ki; bazı kullanıcılar, adresini bildikleri bir internet sitesine girmek için doğrudan tarayıcının adres satırına yazmak yerine önce Google’ı açıyorlar ve daha sonra arama satırına sitenin adresini yazıyorlar. Çıkan arama sonuçlarında ilk sıradaki siteye tıklıyorlar ve ulaşmak istedikleri adrese dolaylı da olsa bu şekilde gidiyorlar.


İşin garip tarafı, tarayıcıyı bu şekilde kullananların sayısı inanılmaz bir şekilde atıyor.


Google’ın Kuralları


Madem alışkanlıklar bu şekilde, o zaman yaşamak ve daha fazla kişiye ulaşmak isteyen bir web sitesi, Google’ın kurallarına uymak zorunda. Algoritma olarak adlandırılan kurallar dizisi, Google tarafından geliştirilmeye devam ediliyor.


Hedef; kullanıcıyı kandırmak isteyen siteleri ayıklamak, gerçek ve doğru sonuçları listelemek. Bunu yapmak gerçekten çok zor.


Google Panda nedir?


Kısacası Google, sapla samanı ayırmak için elinden geleni yapıyor ve arama sonuçlarındaki listeleri belirleyen algoritmasını güncelliyor. Önemli güncellemelere de isim vermeyi ihmal etmiyor.


Geçtiğimiz haftalarda devreye alınan yeni sisteme “Panda” adı verildi. Peki, bu yeni sistemde, arama sonuçları nasıl iyileştirildi? Siz de bir internet sitesi sahibiyseniz, bu listelerde yukarıda çıkmak için nelere dikkat etmeniz gerekiyor?


Şimdi bu sorulara yanıt arayalım.


Site Sahiplerine Öneriler


Google Panda’da yapılan en önemli değişiklik, sahte siteleri bulmak ve onları gerilere atmak oldu. Kaliteli siteler ise, listelerde daha üst sıralarda çıkacak. Peki “Kaliteli Site” derken neyi kastediyoruz?


Kaliteli sitelerde, içerik özgün olmalıdır. Bir başka yerden alınan içeriklerle oluşturulan siteler, her zaman için gerilerde çıkmaya mahkumdur. O nedenle site sahipleri, kendi özgün içeriklerini oluşturmak için her zaman çalışmalılar.


Oluşturulan içerikler, yine konuyla ilgili özgün grafik ve videolarla zenginleştirilmelidir. 


Sitenizde yer alan reklamlar da artık listedeki yerinizi belirleyecek. Eğer sitede çok sayıda Google Adsense reklamı varsa ve bu Adsense hesabının sahibi, çok sayıda siteye sahipse ve diğer siteleri de bu Adsense hesabı üzerinden yürütüyorsa o zaman kötü. Google, Adsense üzerinden gelir elde etmek için kurulan ve sağdan soldan otomatik içerik çalan robot sitelerden olduğunuz kanısına varabilir.


Bir siteye gelen trafiğin tamamına yakını Google aramaları üzerinden geliyorsa, başka sitelerden gelen trafik çok az ise Google bu siteyi de yine gerilere düşürüyor. Buradaki mesaj “Başka siteler üzerinden linklerle gelinmiyorsa, demek ki bu sitede iyi ve ilginç içerikler yok” olarak algılanıyor.


Site sahipleri, diğer siteler üzerinden de trafik oluşturmalı ve bu sitelerin sayısı ve çeşidi de artırılmalıdır. Sosyal paylaşım sitelerinin bu konuda payı çok önemli. O nedenle site sahipleri, başta Twitter ve Facebook olmak üzere, sosyal paylaşım siteleri üzerinden trafik kazanmaya bakmalı.


Özetle


Tüm bu yazılanların özeti; Google, web üzerinde kaliteli içeriğin oluşması ve bu tür sitelerin desteklenmesi, daha fazla ziyaretçi kazanması için kendi hesap sisteminde önemli bir değişikliğe gitti. Bu değişimin adı ise “Panda” oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ