Haber 16

Gösteri sonrası oturup konuştular!

KCK yapılanmasına yönelik operasyonları protesto eden gruplara polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu ”Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması”na yönelik düzenlenen operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri yapan grup, polise taşlarla saldırdı. Olayların ardından bazı polis memurları da sokaklardaki kendilerine taş atan çocuklarla konuştu..

Cengiz Topel Caddesi’nde toplanan bir grup KCK operasyonunu protesto etmek için izinsiz gösteri yaptı. BDP ilçe binası önünde toplanan grup, yola barikat kurup terör örgütü lehine slogan atarak polise taşla saldırdı. Polis, gruba basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.

Göstericilerin ara sokaklarda eylemlerini sürdürdükleri ve çıkan olaylarda bir polis memurunun yaralandığı bildirildi. Yaralı polis memuru, 112 Hava Ambulansı ile Van’a sevk edildi.

SİVİL EKİBE SALDIRI

Hakkari’n Medrese ve Keklikpınar mahallelerinde bir araya gelen, çoğunu çocukların oluşturduğu yüzleri maskeli gruplar yola barikat kurarak ateş yaktı.

Göstericiler, trafiğe kapattıkları yoldan geçen polis araçlarını taşladı. Medrese Mahallesi’nden çarşı merkezine seyir halindeki takside bulunan ve güvenlik güçleri olduğu belirtilen sivil kıyafetli 4 kişinin bulunduğu araca göstericiler tarafından taş atıldı.

Taksinin camlarını kıran göstericileri, otomobildeki 4 güvenlik görevlisi havaya uyarı ateşi açarak dağıtmak istedi. Daha sonra olay yerine gelen güvenlik güçleri, göstericileri gaz bombası ve basınçlı suyla dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericilerin eylemlerinin devam ettiği öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ