Haber 16

Göz Altı Morlukları Neyin Belirtisi?

Yorgunluktan ve bazı alışkanlıklardan kaynaklandığı için önemsenmeyen göz altı morlukları önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Göz Altı Morlukları Neyin Belirtisi?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 01 Haziran 2016
  • Göz Altı Morlukları Neyin Belirtisi? için yorumlar kapalı
  • 370 KEZ OKUNDU

Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkaları, genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebilir. Yanı sıra uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle da göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Ancak Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, başka bir noktaya dikkat çekiyor ve “Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur” diyor.

MAVİ-MOR HALKA TARZI GÖRÜNÜM ORTAYA ÇIKARIYOR

Cildin dermis tabakası 0.3-0.4 mm kalınlığında, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm’ ye kadar inebiliyor. İncelmiş olan göz altı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden oluyor. Bu damarlar göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görünümü ortaya çıkarıyor.

YORGUNLUĞUMUZU VE DİNGİNLİĞİMİZİ YANSITIR

Op. Dr. Atabay’a göre, göz altındaki morluklar aynı zamanda özel ve sosyal hayatta da bazı sıkıntılara neden olabiliyor: “Hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikayetler oluşturabilir. Sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölge göz çevresidir.

Yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir. Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır.”

GÖZ ALTI MORLUKLARININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Göz altı morluğu ve çöküklüğünün tedavisine de değinen Dr. Atabay’ın bu konudaki görüşleri ise şöyle: “Öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan dolayı zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenmeyebilir. Tedavide soğuk uygulama, mezoterapi, PRP , haricen krem uygulamaları ve göz altı dolgu uygulamaları (HA) yapılmaktadır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ