Haber 16

Gözler yine orada!

Şike ve teşvik iddialarına yönelik tarihi davanın duruşmasına bugün kaldığı yerden devam edilecek. İstanbul Adliye Sarayı’ndaki duruşmanın geri kalanında 33 tutuksuz sanığın savunmaları alınacak.

Gözler yine orada!
  • Son Dakika / Spor
  • 26 Mart 2012
  • Gözler yine orada! için yorumlar kapalı
  • 333 KEZ OKUNDU

Süper Lig-Gözler yine orada!

Silivri Ceza İnfaz Yerleşkesi’nde başlanan şike ve teşvik iddialarına yönelik davanın son dört duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülmüştü. 24 Şubat 2012 tarihindeki son duruşmada ise binlerce Fenerbahçe taraftarı, başkanları Aziz Yıldırım için gelmesini bekledikleri müjdeli haber için sabah saatlerine kadar adliyenin önünde kelimenin tam anlamıyla kamp kurmuştu. 93 sanığın yargılandığı tarihi davada, Aziz Yıldırım’a tahliye kararı çıkmamış ve güvenlik güçleri ile Fenerbahçe taraftarları arasında arbede yaşanmıştı. İşte dava tarihi yine geldi çattı… 30 günlük aranın ardından şike ve teşvik iddialarına yönelik dava bugün kaldığı yerden devam edecek.

’30 Mart’ta Çağlayan’a’

Sarı-Lacivertli taraftarlar, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuklu sanıklar hakkında karara varacağı 26 Mart Cuma günü için şimdiden sosyal medya üzerinden organizasyon hazırlığına başladı. Başkan Aziz Yıldırım ve beraberindeki yöneticilerin tahliye olması için İstanbul Adliye Sarayı önünde kamp kurması beklenen taraftarlar, Twitter üzerinden, “30 Mart’ta Çağlayan’a” mesajıyla birbirlerine davet gönderiyorlar.

24 Şubat’ta 7 tahliye

Sanıkların ve avukatlarının taleplerini 24 Şubat’taki duruşmada karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü ve Mehmet Yenice’nin, suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesine karar vermişti.

Demirören tanık olacak

Davaya bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıkların ardından aralarında TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in de bulunduğu 21 kişinin tanık olarak dinlenilmesine karar vermişti. Ayrıca, Büyükşehir Belediyespor Kulübüne, 15 Mayıs 2011 tarihindeki, Trabzonspor maçında yönetimi tarafından kendi futbolcularına başarılı olmaları için maç primi verilip verilmediğinin sorulmasına hükmetmişti. Bu konudaki görüşler zaman kalırsa tutuksuz sanıkların ardından alınacak.

Emniyet kuş uçurtmayacak

Şike ve teşvik iddialarına yönelik davanın yanı sıra ülke gündemini yakından ilgilendiren birçok davanın duruşmasının görüldüğü İstanbul Adliye Sarayı’nda 26-30 Mart tarihleri arasında ek güvenlik önlemleri alınacak. Güvenlik güçlerinin sayısının bu tarihler arasında yükseltileceği, giriş ve çıkışlarda üst araması yapılacağı bildirildi. 

Duruşma programı

Şike ve teşvik iddialarına ilişkin davanın, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 9. duruşması görülecek. Duruşmada; Korcan Çelikay, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Serdal Adalı ve Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığın savunmalarına başlanacak. Sanıkların tamamının savunmaları sona erdikten sonra Mahkeme Başkanı sanık avukatlarına söz verecek. Sonrasında ise sanık avukatları mahkemeden müvekkillerinin davadan düşürülmesini talep edecek. Bugünkü duruşmanın saat 9:30’dan sonra başlaması, mahkeme heyetinin savunmaları 30 Mart Cuma gününün akşam saatlerine kadar dinlemesi bekleniyor.

İstenen hapis cezaları

Olgun Peker             48 ile 115 yıl
Aziz Yıldırım              22 ile 72 yıl 
Şekip Mosturoğlu        6 ile 21 yıl 
İlhan Ekşioğlu             19,5 65 yıl 
Alaeddin Yıldırım         5 ile 16 yıl 
Tamer Yelkovan        16 ile 53 yıl 
Cemil Turan                 8 ile 26 yıl 
Göksel Gümüşdağ   2,5 ile 7,5 yıl  
Serdal Adalı             1,5 ile 4,5 yıl 
Tayfur Havutçu               1 ile 3 yıl 
Sadri Şener                 1 ile 3,5 yıl
Nevzat Şakar                 1 ile 3 yıl 
Mecnun Odyakmaz     2,5 ile 7,5 yıl 
Bülent Uygun               5 ile 16 yıl 
Ümit Karan                    2 ile 9 yıl 
İbrahim Akın                  2 ile 8 yıl 
İskender Alın                1 ile 5 yıl 
Serdar Kulbilge             4 ile 14 yıl
Mahmut Boz                 2 ile 7 yıl 
Murat Şahin                 2 ile 7 yıl  
Emmanuel Emenike     1 ile 3 yıl 
İlhan Çelikay               1 ile 3 yıl 
Korcan Çelikay          1 ile 3 yıl 
Mehmet Yıldız           1 ile 3 yıl  
Ulaş Ortakaya           1 ile 3 yıl 
Gökçek Vederson      9 ay ile 2 yıl 3 yıl 
Sercan Yıldırım          9 ay ile 2 yıl 3 yıl 
Sezer Öztürk          9 ay ile 2 yıl 3 yıl 
Diğer sanıklar:        1 ile 24 yıl

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ