Haber 16

Gül:’5 mi 7 mi artık ne olacaksa olsun!’

Herkes konuştu o sustu. Ta ki Azerbaycan yolunda gazetecilerle sohbet edene kadar. Görev süresi ile ilgili bakın neler dedi?

Gül:’5 mi 7 mi artık ne olacaksa olsun!’
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Ağustos 2010
  • Gül:’5 mi 7 mi artık ne olacaksa olsun!’ için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU

Görev süresi belirsizliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü sıkıntıya soktu. Rahatsızlığı da gazeteciler aracılığıyla dile getirdi.

“Ne olacaksa olsun artık.. Konuyla ilgili belirsizlik var, bir an önce öngörülebilir hale gelse iyi olur
” diyen Gül’ün mesajlarında bu tartışmadan sıkıldığı belli oluyordu.. Hükümetin bu sözlere ne karşılık vereceği ise merak konusu

5 YIL MI 7 YIL MI?

Eğer süre 5 yıl ise 2 yıl sonra ağustosta süresi doluyor. 7 yıl olursa 2014’e kadar görevde. Halen hükümet bu konuda yasal bir çalışma yapmış değil. Üstelik Başbakan Erdoğan’ın 2011 seçimleri sonrası Çankaya’ya çıkmayı planladığı haberleri basında sıkça yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Gül Azerbaycan ziyareti için gittiği Bakü yolunda ANA uçağında gazetecilere görev süresiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“BİR AN ÖNCE ÖNGÖRÜLEBİLİR HALE GELSE İYİ OLUR”

Gül’ün açıklamaları bugün gazetelerin sayfalarına taşındı. Gül uzun bir süre sonra görev süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı olacağı yönündeki gazetecilerin sorusuna Gül şu karşılığı verdi:


Bu konuyu sorduğunuz için cevaplıyorum, yoksa ne desem farklı yorumlanacağı için ilgilenmiyor, uzak duruyorum. Konuyla ilgili belirsizlik var, bir an önce öngörülebilir hale gelse iyi olur. Bunun ötesinde bir değerlendirme yapmam. Ben görevimi ülkeye en yararlı biçimde yerine getirme gayretindeyim. Görev sürem bittikten sonra ‘Keşke şunu da şöyle yapsaydım’ diyenlerden olmak istemem.”


ARINÇ İLE POLEMİĞE GİRMEDİ

Polemik olabilecek kelimeleri kullanmamaya özen göseten Gül, Arınç’ın ‘5 yıl‘ yorumunu hatırlatan gazetecilere “Böyle bir polemiğin içinde de olmam. Ben konuştukça herkes kendi açısından farklı algılayabilir.” diye cevap verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ