Haber 16

Güle güle soğuk hava…

Soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı yurdu terk edecek, Türkiye hafta sonunda ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek

Güle güle soğuk hava…
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Ocak 2013
  • Güle güle soğuk hava… için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen hafta sonundan bu yana yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası ve yağışlı hava halen kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürüyor. Yağışlar, kar şeklinde gerçekleşiyor.

Bu sabah yapılan ölçümlere göre illerdeki kar kalınlıkları şöyle:

“Bitlis’te 230, Hakkari’de 153, Tunceli ve Ağrı’da 68, Muş’ta 58, Düzce’de 48, Kars’ta 47, Bayburt ve Ardahan’da 45, Bingöl’de 44, Erzurum ve Gümüşhane’de 40, Kocaeli’de 38, Erzincan’da 36, Sakarya’da 23, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 20, Sarıyer’de 11, Atatürk Havalimanı’nda 10, Aksaray ve Bartın’da 18, Sivas’ta 17, Malatya’da 14, Mardin ve Bolu’da 13, Tokat ve Zonguldak’ta 12, Yozgat ve Bilecik’te 10, Siirt ve Kayseri’de 9, Elazığ’da 8, Kırıkkale’de 7, Diyarbakır’da 6, Afyonkarahisar’da 5 ve Ankara’da 1 santimetre.”

>> İSTANBUL’A BUZ VE DON UYARISI

Yurdu etkileyen soğuk ve yağışlı havanın, yarın kuzey ve doğu bölgelerinde (Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu) kar yağışı şeklinde etkili olmayı sürdüreceği ve gece saatlerinde yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Marmara’nın doğusu ve İstanbul’da etkili olan kar yağışının ise bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybederek tamamen kesilmesi bekleniyor.
Tahminlere göre, Türkiye cuma öğle saatlerinden itibaren bu kez Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı sistemin etkisine girecek.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak çevreleri ve Ankara’nın batı ilçelerinde görülecek yağışlar, kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde kar ve zamanla karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bu yağışlı sistem, hafta sonunda yurdun büyük bölümünde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Bugün kuzey yönlerden (yıldız ve karayel) esen rüzgarın, yön değiştirerek cuma ve cumartesi günleri yurdun iç ve batı bölgelerinde güney yönlerden (kıble ve lodos) zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altına düşen hava sıcaklığının, yarın batı bölgelerden başlayarak, cuma günü ve hafta sonunda tüm yurtta artması bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ