Haber 16

Gülen’e Eski Dostundan Sert Sözler

Nur cemaatinin ileri gelenlerinden Fethullah Gülen’in de arkadaşı olan Çantacı Necmi’den cemaate eleştiriler.

Gülen’e Eski Dostundan Sert Sözler
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Şubat 2014
  • Gülen’e Eski Dostundan Sert Sözler için yorumlar kapalı
  • 338 KEZ OKUNDU

Fethullah Gülen’in eski dostu olan, Gülen’i sevdiğini geçmişte sık sık dile getiren ancak cemaatten ayrı hareket eden çantacılık işi yaptığı için adı Çantacı Necmi olarak tanınan Necmi İlgen Gülen cemaatini eleştirde hükümete destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Nur Cemaati’nin önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Necmi İlgen son dönemde yaşanan Cemaat- Hükümet tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Ak Parti’nin İslama ve mazlum halklara yaptığı hizmetlerden bahseden ve önemini irdeleyen İlgen, hükümete bakışın değimesini ise sert bir dille eleştirdi.

Camiilerin kapatıldığı ve islami faaliyetlerin yasaklandığı dönemleri hatırlatarak bu dönemde rahatça bu faaliyetleri yürütebildiklerini hatırlatan İlgen, yaptığı açıklama ile bir nevi Fethullah Gülen ile ters düşmüş oldu.

BUNLARI NE ÇABUK UNUTTUNUZ?

İlgen şunları söyledi:

“Hükümeti yıpranın hiçbir alemi yok. Denenmişler denenmez. CHP’nin neler yaptığını biliyoruz. Ezanlarımız okunmuyordu, Kuran kursları yasaktı, dershanelerimiz her gün basılıyordu yarın nerde ders yapsak diye konuşamıyorduk. Şimdi her yerde artık Risale-i Nur’lar okunuyor.İmam Hatiplerde baraj kalktı, başörtüsü Meclis’e girdi, okullara siyer dersi girdi, İşaretül İcaz basıldı. Ayasofya vardı açılmayan. Başbakanımızdan bunu da açmasını bekliyoruz, açar. Bunlardan mı çekinecek? Dershaleneler kapanıyormuş. Kapatsınlar, okul açalım. Ya bizim camilerimizi kapattılar.Bunları ne çabuk unuttunuz?”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ