Haber 16

Gülen’in Akrabası Anlattı

Fethullah Gülen’in akrabası ve mahalle arkadaşı olan Vahdet Yılmaz, sohbetteki bedduanın tanığı oldu.

Gülen’in Akrabası Anlattı

Nur Cemaati’nin önemli isimlerinden Yılmaz, Pensilvanya’daki sohbette Gülen’in beddua ettiğini duyunca şoke oldu ve “Keşke tanık olmasaydım” dedi.

Nur Cemaati’nin önemli isimlerinden Vahdet Yılmaz Fethullah Gülen’in Türkiye’yi ayağa kaldıran beddua görüntüleri çekildiği anda yanında bulunduğunu, söylediklerini duyunca şoke olduğunu söyledi. Vahdet Yılmaz ABD’deki talebelerinin daveti üzerine cemaatin yılbaşı programlarına iştirak etmek üzere 16 Aralık 2013’te Philadelphia’ya gitti. 20 Aralık’ta da akrabası ve aynı zamanda İzmir’den eski mahalle arkadaşı olan Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da ikamet ettiği villada ziyarete gitti. 15 yıldır görüşemeyen iki eski akraba ve arkadaş hasret giderdi. Yılmaz’ı ilk kez sakallı gören Gülen, onu hemen tanıdı.

İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA SOHBET

İkindi namazı vakti geldiği için mescide geçildi. Vahdet Yılmaz Hoca da Gülen’in imamlık yaptığı cemaat ile ikindi namazını kıldı. Ardından her cuma günü ikindi namazından sonra yapıldığı gibi sohbete geçildi. Kamera sistemi açık, mescit doluydu. Cemaat arasında Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden ziyarete gelenler bulunuyordu.

ELLERİNİ KALDIRIP BEDDUAYA BAŞLADI

Yaklaşık 30 dakika süren sohbetin sonuna doğru Gülen ellerini kaldırıp bedduaya başladı. Adeta kendinden geçmişti. Vahdet Yılmaz ve yanında bulunan arkadaşları şok oldu. Yılmaz da ellerini kaldırdı ama bedduanın kabul olmaması için dua etti. Sabah’ın ulaştığı ve o anları sorduğu Vahdet Yılmaz, konuşmak istemese de “Doğrudur tesadüfen o an oradaydım. Philadelphia’ya gitmiştim. Akrabam ve çocukluk arkadaşım Gülen’i ziyaret etmek için kaldığı villaya gittim. İkindi namazını kıldık ve ardından sohbete başlandı. Biz de sohbetini dinliyorduk. Bedduaya başlayınca şok oldum. Müslümanın başka bir Müslümana beddua etmesini tasvip edemem. Bu yüzden rahatsız oldum. Keşke o anlara tanıklık etmeseydim” demekle yetindi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ