Haber 16

GÜNDEMDE NİÇİN EKONOMİK KRİZ YOK?

Pek çok firma ekonomik krizden etkilenmiş durumda.Krizin ilk vurduğu otomotiv ve tekstil sektörünün öncüsü…

  • Son Dakika
  • 13 Aralık 2008
  • GÜNDEMDE NİÇİN EKONOMİK KRİZ YOK? için yorumlar kapalı
  • 423 KEZ OKUNDU

GÜNDEMDE NİÇİN EKONOMİK KRİZ YOK ?


 


Pek çok firma ekonomik krizden etkilenmiş durumda.Krizin ilk vurduğu otomotiv ve tekstil sektörünün öncüsü Bursa da, Gaziantep’te, Denizlide ve daha pek çok ilde küçük ve büyük bir takım işletmeler şimdiden kapanmış durumda.Görüştüğümüz firma sahipleri istinasız ekonomik krizden dert yanar hale geldi.


 


Televizyonlara baktığınızda bir takım siyasiler, bazı televizyon kanalları ve “yorum yapma mevkiinde olanlardan bir kısmı” ortada kriz yokmuş, ülkenin daha önemli başka dertleri varmış gibi konuşuyor.İşsizlik tehlikesinin gittikçe arttığı, çalışanların da işten çıkarılma korkusuyla düşük motivasyonlu ve korkarak çalıştıkları böyle bir dönemde bu konudan daha önemli bir gündem olabilir mi ?


 


Bilinçli bir takım insanlar dikkatleri sürekli ekonomik krizin önemine, bu konuda yapılması gerekenlere çekmeye çalışsalar da bu, olması gereken biçim ve boyutlarda olmuyor ya da yetersiz kalıyor.Biz, felaket senaryosu çizilmesinden ya da herkesin oturup ağlamasından yana elbette değiliz.Ancak; insanların böyle bir kritik süreçte dizilerle, yapay gündemlerle vakit harcayarak geleceklerini nasıl yönlendirmeleri gerektiği konusunda bir fikrin sahibi olmadan yaşamalarından da hoşnut değiliz.


 


Firmaların markalaşmaları, kurumsallaşma sürecine girmeleri, teknoloji ve arge yatırımları yapmaları gibi hayati konular bir günde olacak, kriz kapıya geldikten sonra yapılacak işler değil.Bu tip süreçler ekonominin iyi olduğu dönemlerde bir bilinçle başlayan ve bozuk olduğu dönemlerde de artarak devam eden bir süreçtir.Yıllara yayılması gereken firma politikalarıdır. Zaten ayakta normal şartlarda zor duran bir firma en ufak bir kriz rüzgarında sallanacak belki yıkılıp gidecektir.


 


Gündemin yararsız şeylerle yıllarca meşgul edilmesi, firmaların bilinçsizce günübirlik politikalarla yönetilmesi gibi temel umdeler olmadığı için bugün dünyanın bu zor günlerinde ne yapacağının bilemeyen yarınından umutsuz, parası olmayan firmalar ve insanlar haline geldik.


 


Biz, gündemde daha önemli konuların ve sağlıklı yönlendirilmelerin, geleceğe dair doğru yönlendirmelerin projekte edildiği programlar ve kişileri görmek istiyoruz.


 


Başarılı ve iyi bir gün geçirmeniz dileklerimle…




 

 

Ömer KOCAKUŞAK

o.kocakusak@bilenpatent.com.tr

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ