Haber 16

Hacizli Porsche yok pahasına gitti

Mali kriz bir Porsche da hacizlik etti. Yediemin deposundaki araç haciz yoluyla satıldı. 270 bin TL’lik araç bakın kaça gitti…

  • Son Dakika
  • 26 Şubat 2009
  • Hacizli Porsche yok pahasına gitti için yorumlar kapalı
  • 354 KEZ OKUNDU

İzmir’deki yediemin deposuna getirilen 2007 model kırmızı renkli Porsche Carrera S’in 170 bin TL’ye alıcı bulduğu bildirildi.

Pınarbaşı’ndaki yediemin deposunun yetkilileri, geçen yıl Kasım ayında ”ekonomik kriz” nedeniyle depoya getirilen
aracın bedelinin 270 bin TL olduğunu belirtti.

Avukat ve alacaklısı arasında yapılan anlaşma gereği, sahibi tarafından depoya bırakılan aracın iki ay depoda beklediğini, bu süre içinde gazetelerde ilanların yayınlandığını kaydeden yetkililer, Porsche’nin depodaki diğer araçlar gibi açık artırma usulü satışa sunulduğunu açıkladı.

DEĞERİNİN YÜZDE 60’INDAN SATIŞA ÇIKTI

Açık artırmaya üç kişinin katıldığını ve artırmanın araç değerinin yüzde 60’ı olan 162 bin TL’den başladığını ifade eden yetkililer, Porsche Carrera S’in 170 bin TL’ye İstanbul’dan gelen bir alıcıya satıldığını aktardı.



Yetkililer, Porsche’nin alıcı bulması üzerine, ikinci bir açık artırma düzenlenmediğini, ancak düzenlenmesi durumunda araç değerinin yüzde 40’ı olan bedel üzerinden açık artırmanın başlatıldığını anlattı.

İCRALIK ARABALAR HER GÜN ARTIYOR

Ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün daha fazla aracın depoya getirildiğini ifade eden yetkililer, getirilen araçların yüzde 60’ının şirket, yüzde 40’ının kişilere ait araçlar olduğunu söyledi.

Depoda 1970 modelden 2008 modele kadar birçok marka ve model aracın bulunduğunu belirten yetkililer, son dönemde yediemin deposuna gelen lüks otomobil sayısında da artış olduğunu bildirdi.

Açık artırma yoluyla satılan arabaların ilanlarının gazetelerde yayınlandığını kaydeden yediemin deposu yetkilileri, depoda düzenlenen açık artırmaya katılmak isteyenlerin araç bedelinin yüzde 20’sini teminat olarak yatırdığını, artırmayı kazanamadığı takdirde teminatını geri aldığını açıkladı.

Yetkililer, açık artırma öncesi depoya gelerek araçları incelemenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ