Haber 16

Hafta sonu bahar havası olacak

Türkiye genelinde yarından başlayarak 6 gün boyunca yağışlar görülmeyecek ve güneşli bir hava olacak. Batıda ise sıcaklıklar 16 dereceye kadar yükselerek yazdan kalma günler yaşanacak. İstanbul ise 6 gün güneşli.

Hafta sonu bahar havası olacak
  • İslam / Son Dakika
  • 04 Şubat 2011
  • Hafta sonu bahar havası olacak için yorumlar kapalı
  • 325 KEZ OKUNDU


Türkiye’nin genelinde yarından başlayarak, 6 gün boyunca yağış görülmeyecek, hava açıyor.


Sıcaklık Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de 5-7 derece artacak. Ancak Anadolu genelinde özellikle Doğu Anadolu’da ayaz nedeniyle sıcaklık artışı fazla hissedilmeyecek.


Erzurum’da sıcaklık gece yine -25’lere kadar inecek. Yaşamı olumsuz etkileyebilecek diğer bir durum ise Marmara’dan itibaren Anadolu genelinde sabahları oluşacak sis.


İstanbul’da iki haftadır 10 derecenin altında olan sıcaklık, pazar-çarşamba günleri arasında 12-14 dereceye çıkacak. 6 gün hava güneşli ama özellikle Boğaz’da yoğun sis oluşma olasılığı yüksek.


Ankara’de üç gece daha sıcaklık -5 derece civarında. Ancak pazardan itibaren gündüz sıcaklık 10 dereceye daha yakın olacak. Güneş var ama sis de oluşacak.


İzmir’de yağmur bu gece kesiliyor, yarından itibaren 7 gün gökyüzü açık, ancak özellikle Körfez’de iki gün pus oluşabilir. Sıcaklık pazar günü 16 dereceye yükselecek.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu ve hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.(7)


ANKARA: Parçalı bulutlu.(4)


İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(8)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerine kadar batı kıyılarındaki ilçelerinde (Finike, Kaş, Kale, Kemer, Kumluca) kuvvetli olacak.(12)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu.(7)


ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı.(-8)


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(7)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Çanakkale çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek. Trakya kesimi ile bölgenin güneydoğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


EGE: Çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Aydın ve Muğla çevrelerinde sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, akşam saatlerine kadar Antalya’nın batısındaki kıyı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kale, Kemer, Kumluca), akşam saatlerine kadar Burdur ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olmak üzere; kıyılarda yağmur, Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı, güney ve batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Konya il merkezi ve güney ilçeleri ile Karaman çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kıyı kesimleri hafif yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ