Haber 16

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Türkiye’ye lodosla birlikte gelen pastırma yazı batı da 3, doğuda 5 gün daha devam edecek.

  • Son Dakika
  • 02 Ekim 2009
  • Hafta sonu hava nasıl olacak? için yorumlar kapalı
  • 352 KEZ OKUNDU

Türkiye’nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:


İstanbul‘da artık rüzgar ılık esiyor, sıcaklık 28 derece. Ancak hafta sonu hava bulutlu, puslu ve hafif yağmurlu geçecek.


Ankara‘da sıcaklık 26 derece, İzmir‘de de ılık lodos ve güneşle birlikte yaz havası var.


Cumartesi günü ise hem İzmir, hem Ankara daha bulutlu olacak. Bursa güneşli ve oldukça ılık. Adana‘da da yaz havası var.


Marmara’da uzun zaman sonra lodosa dönen rüzgar bölgede sıcaklığı 30 dereceye yaklaştırdı. Hafta sonu da hava sıcak ama, bulutlanacak, özellikle Trakya-Çanakkale arasında kısa süreli yağmur da bekleniyor. Lodosla gelen çöl tozları nedeni ile yağmur çamur şeklinde yağabilir.


İç  Anadolu‘da güneşin ve hafif esen sıcak rüzgarın etkisi ile yazı aratmayacak bir hava var. Hafta sonu sıcaklık daha da artmasına rağmen, sabah saatlerinde sisli, gündüz ise puslu ve bulutlu bir hava olacak.


Ege’ye yaz geri geldi, sıcaklıklar kıyılar ve iç kesimlede 30-32 dereceye çıkıyor. Cumartesi günü lodos sert esecek. Hafta sonu bölgede hava bugünki kadar güneşli değil, bulutlanacak, hafif yağmurda görülecek ama yine sıcak olacak.


Akdeniz ve Güneydoğu‘da sıcak ve zayıf esen lodos ve güneşle birlikte sıcaklık 35 dereceye yaklaşıyor. 4-5 gün boyunca hava koşulları böyle devam edecek, Pazar günü ise Antalya biraz bulutlanabilir. 


Doğu Anadolu bölgesi de hızla ısınıyor, 5 gün boyunca sıcaklık artmaya devam edecek, Erzurum’da 20, Malatya’da 30 dereceye çıkıyor. Geceler de lodosdan dolayı biraz daha ılık geçecek.


Karadeniz’de de lodos esiyor. Doğu Karadeniz’de dört gün yağış yok, hava oldukça ılık ve güneşli olacak. Batı Karadeniz de sıcak ama hafta sonu Bolu-Kastamonu arasında hafif yağmur görülebilecek. 












[BU SAYFANIN İÇERİĞİ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR]



Daha detaylı Hava Tahmin Raporları için tıklayın

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ