Haber 16

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Olumsuz hava koşulları yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Soğuk hava ve kar kağışı okullarda…

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Olumsuz hava koşulları yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Soğuk hava ve kar kağışı okullarda eğitime de ara verilmesine neden oldu. Zonguldak ile başlayan okul tatili başka illleri de içine aldı.


BURSA VE KÜTAHYA’NIN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL


Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa’nın Harmancık ve Büyükorhan ile Kütahya’nın Simav ve Gediz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.Bursa’nın Harmancık ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler, Büyükorhan’da ise ilköğretim okulları yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi.


Kar yağışının ilçe merkezlerinde 25 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu bildirildi. Bu ilçelere bağlı birçok köy ile de ulaşımını sağlanamadığı belirtildi.


Simav Kaymakamı Yüksel Ünal de AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipinin ilçede ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, olumsuz hava koşullarıyla ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü ifade eden Ünal, ilçe merkezi, belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, özel eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.


Gediz Kaymakamı İsmail Çorumlu ise ilçede ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.
 


ZONGULDAK’TA EĞİTİME KAR ENGELİ


Zonguldak’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi.Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ