Haber 16

Hangi illere sağnak yağmur yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde sağanak yağış görünecek iller şöyle…

Hangi illere sağnak yağmur yağacak?

Hava sıcaklığı İç Anadolu’nun kuzeyi ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde 4 ila 6 derece olmak üzere iç bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile İç Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya’nın kuzey kesimleri) ile Kırşehir, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (23)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (21)


IZMIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)


SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(19)


ERZURUM:Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)


VAN:Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı(20)


DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (29)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri ile zamanla Muğla dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, öğle saatlerinde Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Isparta çevreleri, öğle saatlerinde Göller Yöresi ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısının, zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Konya’nın kuzey kesimlerinde, öğle saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin, akşam ve gece saatlerinde Samsun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğusunun, öğle saatlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ