Haber 16

Havalar ne zaman ısınacak?

Yurdun batısında akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz’den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Sıcaklar Marmara’da 5 ila 7 derece olmak üzere, batı bölgelerinde artacak.

Havalar ne zaman ısınacak?
  • İslam / Son Dakika
  • 18 Aralık 2010
  • Havalar ne zaman ısınacak? için yorumlar kapalı
  • 311 KEZ OKUNDU

Yurdun batı kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu arada, hava sıcaklığı Marmara’da 5 ila 7 derece olmak üzere, batı bölgelerinde artacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu bölgelerde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, yurdun batı kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığı Marmara’da 5 ila 7 derece olmak üzere, batı bölgelerinde artacak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece olmak üzere yurdun kuzeydoğu kesimlerinde azalacak.


Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta, Marmara ile Kıyı Ege’de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI


Rüzgarın, Marmara ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI


Trakya ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI


İç ve batı bölgelerimizde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (13)


ANKARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek. (8)


İZMİR: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek. (16)


ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (16)


ANTALYA: Çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (18)


SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)


ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)


DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı (11)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, gece saatlerinde bölgenin batısı ile İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


Rüzgar, bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Sabah saatlerinde Trakya ve bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı ile Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sis görülecek.


EGE: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.


Sabah saatlerinde Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte Manisa çevrelerinde sis görülecek.


AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyı kesimleri sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusu ile sabah saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri yağışlı geçecek.


Yağışlar, genellikle yağmur, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.


DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin güneybatısında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ