Haber 16

HSYK’da yeni atamalar yapıldı

HSYK’da yeni atamalar yapıldı. İlhan Cihaner soruşturmasını yürüten Osman Şanal, Antalya Başsavcısı…

HSYK’da yeni atamalar yapıldı
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Haziran 2011
  • HSYK’da yeni atamalar yapıldı için yorumlar kapalı
  • 237 KEZ OKUNDU

HSYK’da yeni atamalar yapıldı. İlhan Cihaner soruşturmasını yürüten Osman Şanal, Antalya Başsavcısı oldu. YARSAV eski başkanı Eminağaoğlu İstanbul’a atandı.


HSYK Kararnamesi çerçevisinde Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak İzmir Başsavcılığı’na atandı. İlhan Cihaner soruşturmasını yürüten Osman Şanal, Antalya’ya atandı. YARSAV eski Başkanı Ö.Faruk Eminağaoğlu İstanbul hakimliğine atandı.


ŞAŞIRTAN ATAMALAR


Adli yargıdan bin 816, idari yargıdan da 305 hakim ve Cumhuriyet savcısının görev yeri değişti. YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Yargıtay savcılığından, İstanbul hakimliğine atanırken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak İzmir Başsavcılığı’na atandı. Erzurum’daki Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların da görev yeri değişti.


Savcı Osman Şanal Antalya’ya atanırken, Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal Aksaray Başsavcılığı’na atandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısı değiştikten sonra Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi’ni Haziran ayı sona ermeden tamamladı. Önceki yıl, krize neden olan ve yaklaşık 4 ay gecikmeli yayınlanan kararname, bu yıl sorunsuz bir şekilde yayınlandı.


Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi’yle Adli yargıdan bin 816 hakim ve Cumhuriyet savcısının, 305 idari yargı hakiminin görev yeri değişti. Hakimler ve Savcılar Kararname’nin ardından yeni görev yerlerinde göreve başlayacak.


Kararname’de en dikkat çeken isim YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun Yargıtay savcılığı görevinden İstanbul hakimliğine atanması oldu. Yaptığı sert eleştirilerle dikkat çeken Eminağaoğlu, bundan böyle İstanbul’da görev yapacak. Diyarbakır’da faili meçhul soruşturması, KCP operasyonu gibi pek çok önemli soruşturmaya imza atan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. İzmir Başsavcısı Emin Özler de Kocaeli Başsavcılığı’na atandı. Yargıtay’da Siyasi Partiler Bürosu’nda AK Parti’den Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Seviml, de kararnameyle İstanbul hakimliğine atandı. Futbolda şike soruşturmasını yürüten Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Fazıl Arslanalp Bakırköy Başsavcıvekilliği’ne atanırken, Beşikteş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet savcıları Kasım İlimlioğlu ve Ali Haydar da kararnamede yer aldı. Savcı İlimlioğlu Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Savcı Haydar İzmir Başsavcıvekilliği’ne atandı.


ERGENEKON SAVCISI’NIN ÖZEL YETKİLERİ ALINDI


Erzurum’daki Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları’nın da görev yerleri değişti. Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in makam odasında arama yapan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal Antalya’ya atandı. Savcı Şanal’ın yanısıra soruşturmayı yürüten diğer savcıların da görev yeri değişti. Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekili Taner Aksakal, Aksaray Başsavcılığı’na atanırken, Savcı Rasim Karakullukçu Erzurum başsavcıvekilliği’ne atandı.


EMİNAĞAOĞLU: BEDELİNİ ÖDERİZ


Yargı-Sen adlı yeni kurulan sendikanın yönetiminde olması nedeniyle görev yeri değişikliği beklemeyen eski YARSAV Başkanı, YARGI-Sen kurucusu Ömer Faruk Eminağaoğlu, atanması konusunda, Milliyet’e şunları söyledi: “Bu bir kıyım. Yeniden inceleme isteyeceğim. Daha yeni sendika genel kurulu yapıldı. Yönetim kuruluna seçilen benim ve bir arkadaşımın bir başka yere atanması, bu çağda sendika kapatan bir anlayışı, ‘helalleşmeden’ söz etmesine rağmen aksi yönde davranan bir başbakan ve başbakanlıkla HSYK’nın çift yumurta ikizi gibi hareket ettiğini gösteriyor. Yargı bu çağda bunlara layık değil. Uluslararası yargı dahil her türlü itiraz yolunu deneyeceğim. Adı ileri denilen ama en geri darbelerin gerisine düşen bir demokrasiye bu yargı layık değildir. Atamalar, artık HSYK’nın operasyonel boyut niteliğine büründüğünü gösteriyor. HSYK’yı hukuk içerisinde hareket etmeye özellikle dikkat çekmiştik. Ne için yapılandırıldığını, ne için anayasanın değiştiğini umarım herkes görüyordur. Acaba Başbakan’ın soruşturmalarını yapmış olmasam bunlara muhatap olur muydum? Helalleşmeden söz eden bir başbakan neden bunlara göz yumuyor, neden bunları yapıyor? Hukuk içerisinde bunların mücadelesini vereceğiz ve atlatacağız. Bedel ödenecekse de ödeyeceğiz ama mücadelemizi vereceğiz. Bir yandan sendikanın kapatılması davası sürüyor, bir yandan ben başka yere atanıyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ