Haber 16

HSYK’dan Referandum Kitapçığı

HSYK, referandumda hayır oyu kullanılması için kampanya başlattı. HSYK, bir de kitapçık bastırarak, hakim ve savcılara gönderdi.

HSYK’dan Referandum Kitapçığı
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Ağustos 2010
  • HSYK’dan Referandum Kitapçığı için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

 

HSYK, referanduma sayılı günler kala ‘Hayır Kampanyası’ başlattı. HSYK yönetimi, niçin hayır kullanılması gerektiğini anlatmak için bir de kitapçık bastırdı.


Başkan Vekili Kadir Özbek ve ile üye Suat Ertosun, referanduma sunulacak anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini bu kitapçıkla hakim ve savcılara gönderdi. Üzerinde “Promosyon” yazan ve “Para ile satılmaz” ibaresi yer alan 32 sayfalık kitapçıkta anayasa değişikliği konusunda görüşler yer alıyor ve “Hayır‘ oyu kullanılması telkin ediliyor.


KENDİMİZİ SAVUNDUK


Kitapçıkta ayrıca “Değişikliğin temel amaca HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştirmektir” görüşüne yer veriliyor. Kitapçığın hazırlanma nedenlerini açıklayan Özbek, yargının kendisi savunmak zorunda kaldığını belirtirken, “Bu kitapçık, bir ‘hayır’ kitapçığı mıdır?” sorusuna şu karşılığı verdi:


“HSYK’ya yönelik ciddi bir kampanya var. Kendimizi savunmak zorunda bırakılıyoruz. Bu anayasa değişikliği en çok HSYK’yı ilgilendiriyor. Bu nedenle kendi kurulumuzu ilgilendiren konularda görüş bildirmemiz son derece doğal.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ