Haber 16

Humus’a dakikada 2 roket düşüyor

Suriye ordusunun dün yüzlerce roketle vurarak en ağır bombardımanını gerçekleştirdiği Humus’ta Esad’ın askerlerinin kanlı sivil katliamı bugün de sürüyor.

Humus’a dakikada 2 roket düşüyor
  • Dünya / Son Dakika
  • 15 Şubat 2012
  • Humus’a dakikada 2 roket düşüyor için yorumlar kapalı
  • 366 KEZ OKUNDU

Fransız Le Monde gazetesi muhabiri Mani, dakikada 2 roketin düştüğü Humus’ta yaşanan dehşeti anlattı. Son 10 günde 500 kişinin öldüğü Suriye’de dün 36 kişi hayatını kaybetti
Fransız Le Monde gazetesi için haftalarca Humus ve çevresinde çekim yapan fotoğraf sanatçısı Mani, ülkesine döndükten sonra Suriye’de yaşanan dehşeti tüm çıplaklığıyla anlattı. Güvenlik nedeniyle soy ismini açıklamayan Mani, muhaliflerin arasında geçirdiği uzun sürenin ardından hissettiklerini “Sivillere yönelik korkunç baskı beni çok etkiledi” sözleriyle ifade etti.

DÜN 36 KİŞİ ÖLDÜ

Keskin nişancıların sivilleri acımadan öldürdüğünü kaydeden Mani, yerleşim birimlerinin ve mahallelerin günlük olarak bombalandığını söyledi. Mani, elektrik ve yakıt sıkıntısının had safhada olduğunu, insanların ısınmak için bulabildikleri tüm ahşap malzemeleri yakmaya başladıklarını belirterek, eğitim hayatının da tümden kesintiye uğradığını açıkladı. Suriye’de yaşanan olayın geniş çaplı bir halk isyanı olduğunu da kaydeden Mani, ülkenin çoğunun Esad rejimine karşı ayaklandığını sözlerine ekledi. Öte yandan, Humus kenti dün de Suriye ordusunun şiddetli saldırısına hedef oldu. Son günlerde yaşanan en ağır bombardımana maruz kalan kente dakikada iki roketin düştüğünü ve 17 kişinin öldüğünü söyleyen muhalif Suriye İnsan Hakları Sözcüsü Rami Abdurrahman, Esad rejimine karşı etkili bir önlem alamayan Arap ve Batılı ülkeleri suçladı. Muhalif kaynakların verdiği bilgiye göre, çoğunluğu 100 bin sivilin kuşatma altında bulunduğu Humus’ta olmak üzere dün en az 36 kişi hayatını kaybetti.

‘İNSANLIK SUÇU’

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da önceki gün Suriye gündemiyle toplandı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Esad rejiminin uyguladığı şiddeti insanlık suçu olarak nitelendirdi ve yaşananları Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne intikal ettireceklerini vurguladı.

Siviller İdlib’den kaçıyor

Son günlerde Esad rejimine bağlı askeri birliklerin yoğun saldırısına maruz kalan Türkiye sınırına yakın İdlib kentinden siviller kaçmaya başladı. Öte yandan Esad birliklerinin, Halep kentine de büyük bir saldırı başlattığı bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada rejim askerlerinin ve tanklarının Atareb yolundan kente girdiği aktarıldı. Muhaliflerin de Halep ile Türkiye arasındaki karayolunu yanan lastiklerle kapattığı kaydedildi.

 





 


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ